Reisverslagen en links

REISVERSLAGEN
Vader, moeder en kinderen van 11 en 14 fietsen van Sevilla naar Cordoba en schreven daar een mooi verslag over.

Bertus fietste vanuit Nederland naar Santiago de Compostela. Zijn verslag met de naam Dromen, Durven, Doen zou je gerust een boekwerk kunnen noemen. Zijn motto: laat het toeval je reisgids zijn.

Verslagen van  8 jaar fietsvakanties in Spanje. Uitgebreid, praktisch en goed geschreven.  Je vindt ze hier.  Meer (en recentere) reizen op de site: https://marcz1.home.xs4all.nl/fietsen.html

Peter en Annemarie fietsten eind oktober in Andalusie.  Van Sevilla, via Ronda en Gibraltar naar Jerez en weer terug naar Sevilla. Hun verslag (niet heel recent, maar nog goed leesbaar) lees je hier.

Peter fietste ook door Andalusie en deed dat meteen goed. Hij trok er vier weken voor uit. Startpunt Sevilla. Daarna oostwaarts naar Cordoba en Granada. En langs de kust weer terug richting Sevilla. Het verslag is lang en gedetailleerd. Het is hartje zomer als Pieter deze route door de bakoven van Europa rijdt, maar klagen over de hitte doet hij nergens. Hier het verslag.

Nog een verslag van een trektocht door Andalusie. Bernard en Tjitske vlogen met hun vouwfietsen van Eindhoven naar Sevilla en begonnen daar aan een tiendaagse tocht. Met onder andere hun ervaringen op drie Andalusische vias verdes. http://reisblogger1.reislogger.nl/fietsen-andalusie-herfstvakantie/archief

Bernard en Tjiske maakten ook een fietstocht van 700 km door Murcia en Alicante en knoopten zoveel mogelijk vias verdes aan elkaar: https://reisblogger1.reislogger.nl/murcia-maart-2019/archief

Nog een verslag van Peter, ditmaal door Noord-Spanje. Hij begint in de Pyreneeen, neem dan een route ten zuiden van het Noord-Spaanse kustgebergte, rijdt door tot hij niet verder kan (Finisterre) en rijdt dwars door de bergen terug richting het Baskenland (want Pieter houdt van klimmen). Klik hier voor het verslag van zijn 36 dagen.

Op Petersfietsstie vind je verslagen van beklimmingen in heel Europa. Je kunt een selectie maken en alleen de bergen van  Andalusie, Canarische Eilanden en de bergen van Noord-Spanje, bekijken. Zie hier.

SPANJE WEBSITES
Doe inspiratie op voor een authentieke vakantie  in Spanje op de website van Spanje-expert Ria Poulsen, en beleef het échte Spanje’. Ga naar de website  Spanje voor Jou

Heb je wel eens gedacht aan het huren van een camper in Spanje? Ook voor fietsers ideaal. In Valencia heeft Gert van der Meijden meer dan 100 campers in de verhuur. Alle informatie op  www.camperhureninspanje.nl

Op Verrassend Valencia vind je informatie over de bruisende stad Valencia, tips voor accommodaties, bezienswaardigheden, plekken voor hapjes & drankjes, tips van de locals en tours & excursies. Wil je het echte Valencia ontdekken, kies dan voor een fietstour met een enthousiaste Nederlandse gids, bijvoorbeeld de Fietstour Valencia.

Over het populaire Canarische eiland Gran Canaria kun je op het internet veel informatie vinden. Maar op deze mooie Nederlandstalige website vind je het allemaal keurig bij elkaar.

 

ALGEMENE INFORMATIE VOOR (VAKANTIE-)FIETSERS
http://www.fietsvakantielinks.nl
Veel algemene informatie over trektochten op de fiets op de site van de Europafietsers

www.cyclingcols.com: indrukwekkende website met een beschrijving van duizenden beklimmingen in Europa, waaronder 740 in Spanje.

De site www.slimmerfietsen.nl leert je hoe je op een racefiets moet fietsen. Hoe snijd je bochten aan, hoe daal je af in de bergen, hoe rijd je in een groep etc.

Top