Fietsroutes (dagtochten)

Onder het kopje Trektochten vind je op deze site uitgeschreven meerdaagse routes, en georganiseerde trektochten. Zoek je naar losse fietsroutes in Spanje voor een dagtocht of een paar dagen? Kijk dan op één van de volgende routesites. Daar vind je korte routes, lange routes en alles wat er tussen zit.  Bijna altijd zijn ze op GPS-formaat beschikbaar en op verschillende manieren te downloaden, ook naar je mobiele telefoon.

SPANJE ALGEMEEN

bikemap.net
Onze favoriet
Van oorsprong Duits
Gespecialiseerd in fietsroutes
Keuze uit tochten over de weg, MTB-tochten en ritten van A naar B.
Je kunt je registeren voor extra diensten

wikiloc.com
Ook wandelroutes, autoroutes etc
Om te downloaden moet je je registeren
Begeleidende teksten vaak in het Spaans.

Routeyou
Belgisch initiatief
Nederlandstalig
Ook wandelroutes, autoroutes etc.
Routes kun je naar je mobiele telefoon mailen
Nog weinig routes in Spanje, maar wie weet….

Vias Verdes
In Spanje bestond in het recente verleden een uitgebreid netwerk van regionale spoorwegen. Veel van de spoorwegen raakten in onbruik. Ondertussen is  2.500 km spoorlijn omgebouwd tot fiets/wandelpad.  Sommige trajecten zijn niet langer dan een paar kilometer, maar er zijn ook stukken van 50 of meer kilometer. Op de site van de Vias Verdes vind je een Nederlandstalige folder met een prachtige overzichtskaart.
Klik hier voor tot de site van de Vias Verdes

CATALONIE
15 recreatieve fietsroutes en 42 MTB routes in Baix Emporda (noord-Catalonie)

VALENCIA EN MURCIA (COSTA BLANCA)

De bekendste en mooiste fietroutes voor racefietsers aan de Costa Blanca vind je hier. Bijna altijd fiets je vanuit de kust (Calpe, Denia, Benidorm etc) het binnenland in, pakt daar een mooie col en wat losse hoogtemeters en keert terug naar de kust. Teksten in het Engels.

Boekje met routes aan de Costa Blanca. Voor MTB’ers en racefietsers De routes starten allemaal in Oliva, vlak achter de kust. Teksten in het Engels

Hier vind je drie soorten fietsroutes in de autonome regio Valencia. Het gaat om via verdes, en over fietsroutes die je van punt naar punt kunt fietsen en waarbij je de metro terug neemt. Het zijn routes die geschikt zijn voor recreatieve fietsers. Het tweede deel van het boekje beschrijft meerdaagse tochten met de MTB. Teksten in het Engels.

ANDALUSIE
Boekje met fietsroutes voor de racefiets in de provincie Almeria, het droogste deel van Spanje. Het boekje is in het Spaans maar de routes spreken voor zichzelf. Klik HIER voor toegang.

 

Top