Fietstours met gids op Lanzarote

Op Lanzarote kun je prima een losse racefiets huren en zelf op pad gaan. Leuker is het om met een groepje op weg te gaan onder leiding van een gids. Een stuk gezelliger en – onderschat dit voordeel niet op Lanzarote – je zit nog eens uit de wind. Onderweg en aan de koffie met appeltaart voer je leuke gesprekken met collega-fietsers, en stimuleer  je elkaar voor het vervolg van de rit.

Bike Sensations, het fietsbedrijfje van Nederlander Johan Wagenaar organiseert meerdere keren per week zo’n begeleide tocht over het eiland. Je kunt kiezen uit diverse afstanden (65, 100, 120 etc) . Hoe langer de afstand, hoe harder er gefietst wordt. De langste route is 180 kilometer is gelijk aan die van de loodzware Iron-Man triatlon.

Johan doet meestal zelf de begeleiding. Hij kent alle wegen, alle klimmetjes en alle terrassen van Lanzarote en is een ervaren gids die snel in de gaten heeft wat het niveau van een groepje is en wat de eventuele niveauverschillen. Zo zorgt hij ervoor dat iedereen een leuke dag heeft. Als je wilt geeft hij je ook nog tips over je houding op de fiets, trapfrequentie etc.

Informeer bij Bike Sensations welke fietstours hij in welke week aanbiedt. Je vertrekt altijd vanuit de winkel in Puerto del Carmen (waar je ook een fiets kunt huren). Alle contactgegevens hieronder:

De website van Bike Sensations vind je hier: www.bikesensations.com (en kies het tabblad Fietstoers)
Of stuur direct een mail naar: info@bikesensations.com
Sfeer proeven op de Facebookpagina

fiets tour Lanzarote

Johan (r) tijdens een fietstour

 

 

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen op de Canarische Eilanden

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top