8 daagse fietsvakantie op Ibiza

Eye4Cycling organiseert een aantrekkelijke fietsreis op Ibiza, een verrassend prettige fietsbestemming. Vanuit een vast hotel maak je ontspannen dagtochten door een vlak, glooiend en soms heuvelachtig landschap. 

 • Individueel met GPS, of onder begeleiding in een groepje
 • 5 Dagtochten van 40 tot 60 kilometer vanuit een luxe hotel
 • Fietsen over rustige wegen door het vredige binnenland
 • Naar keuze op een MTB, trekkingfiets op e-bike

Naar de website van Eye4Cyling of lees eerst verder.

logo eye4cycling

Fietsen op Ibiza, een verrassend fietseiland

De meesten van ons kennen Ibiza als het feesteiland, maar daar doen we dit eiland, onderdeel van de Balearen toch echt mee te kort. Het eiland biedt naast de afgelegen stranden een betoverend binnenland met veel fruitbomen en authentieke dorpen met witgepleisterde huizen en kerken,en een labyrint van verlaten binnenwegen. De bevolking is zeer vriendelijk en er heerst een relaxte sfeer. Met name in het noorden van het eiland is het uitstekend fietsen. Dit alles maakt Ibiza tot een prima bestemming voor een korte fietsvakantie twee uur vliegen.

Het klimaat van Ibiza is vriendelijk voor fietsers. Zelfs in de winter is de gemiddelde dagtemperatuur heel mild en is het aantal regendagen beperkt (gemiddeld 6).

website van Eye4Cyling

 

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen op Mallorca (Balearen)

Selecteer een optie

4 reacties

 1. Jaap de Jong op

  Aan het begin en eind van de winter fietsen wij graag in warmere streken. Om in de zon gezonde vitaminen op te doen en lekker wat fietskilometers te maken. Dit keer lieten we de winter achter ons en verwelkomden de lente in de eerste Ibiza-reis. Het was onze vijfde reis met Eye4cycling. Het zal niet de laatste zijn. De medefietsers maakten er een prettige groep van. Sommigen zagen wij voor de derde keer. Zo ontstaat er een familiegevoel van gelijkgestemde fietsers rond Raymond. De dagelijkse ritten werden gepland en begeleid door Raymond en Rob. Er was de vrijheid om eigen keuzen te maken. Een extra lusje, een dagje in het hotel blijven, het kon allemaal gemakkelijk. Op de rustdag bezochten wij de zoutmeren ten zuiden van de hoofdstad Ibiza. Een heel bijzonder landschap. Het verkeer in en rond de hoofdstad was goed te doen. Ibiza was, omdat het dit jaar veel geregend had, groener dan anders. Heel snel waren we weg van de kuststrook met de grote hotels om te fietsen over goede en rustige wegen door plezierig platteland. We hadden leuke pauzes in kleine witte dorpen. Raymond had in de voorbereiding leuke restaurantjes gevonden om wat te drinken en te eten. Het toeristisch hoogseizoen was nog in voorbereiding. Dat maakte het extra vredig. Wij vonden het in ieder geval een rustig idee dat de dancings hun poorten nog niet hadden geopend. Zeker de witte kerkjes staken prachtig af tegen de blauwe luchten. De serene eenvoud van deze kerkjes charmeerde me. En tenslotte, wij hebben heerlijk gegeten. En in ieder geval na elke fietstocht van een heerlijk ijsje genoten. In Santa Eulària des Riu, onze uitvalsbasis, was de keuze en de competitie tussen ten minste vier ijssaloons groot.

 2. Hans Resing op

  Henk en Jannie.

  Een weekje fietsen op Ibiza. Prima begin van het voorjaar en het nieuwe fietsseizoen. Leuke routes, goed geregeld, lekker eten en goede temperatuur om heerlijk ontspannen te fietsen (ook op “gewone” fietsen zonder ondersteuning!) De groene kant van Ibiza ervaren, landelijk met afwisselend kleine dorpjes en verrassende vergezichten. Dank Rob en Raymond en graag weer tot een volgende reis. We later ons graag inspireren. Henk en Jannie.

 3. Hans Resing op

  We hebben genoten van de mooie fietstochten en de leuke restaurantjes onderweg, op het mooie eiland Ibiza onder begeleiding van Raymond en Rob. Santa Eularia des Riu heeft een leuke boulevard met diverse restaurants en ijssalons. Het eten in het hotel was super en we hadden een grote mooie kamer. We hadden een leuke en gezellige fietsgroep.

 4. Hans Resing op

  Afgelopen week (14 t/m 21 april) heerlijk gefietst op Ibiza. Prachtige en gevarieerde routes door de heuvelachtige natuur. Raymond, mijn complimenten hoor. Een afwisseling van een prachtig in bloei staand voorjaar en hele mooie vergezichten. Schitterende baaitjes met een gouden zandstrand en een azuurblauwe zee. Geweldige huurfietsen en een luxueus hotel. In één woord: ‘af’.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top