Fietsen met Almeria Bike Tours: liefde voor gast en fiets

Almeria Bike Tours heeft zijn basis een kilometer of 10 buiten de stad Almeria (Andalusië). Hier ligt het zogenaamde bikestation van Christel en Francis, een fijn uitgangspunt voor onbezorgde fietstochten onder de zon. 

  • Overnachten in een gezellige finca op een rustige locatie
  • Prima onderhouden huurfietsen
  • 320 dagen zon per jaar
  • Omgeving biedt veel mogelijkheden. Van vlak, tot zwaar klimmen
  • Zeer vriendelijk eigenaren die er iets gezelligs van maken

Direct naar de website van Almeria Bike Tours 
Of lees eerst verder…

Fietsen in de zonnigste en droogste regio van Spanje

Almeria is de droogste provincie van Spanje. Er zijn delen waar per jaar minder dan 200 mm water regen valt en die dus officieel de benaming ‘woestijn’ verdienen. Voor fietsers een prima bestemming voor het voorjaar, najaar en winter. In dit zonovergoten gebied vonden we een hartverwarmende plek, het bikestation van Christel (Duitse) en Francis (Spaanjaard). Duits, dat wil zeggen: tot in de puntjes geregeld, Spaans wil zeggen: gezellig en warm. Almeria Bike Tours biedt alle faciliteiten voor racefietsers en mountainbikers: fietshuur, accommodatie en routes. Vanuit het bikestation hebben Christel en Francis een aantal mooie routes uitgezet over rustige wegen en glad asfalt.

Goed georganiseerd en gezellig
In februari waren we een aantal dagen in het Bikestation en vandaaruit hebben we een aantal dagtochten op de racefiets gemaakt. De finca ligt op een bijzondere plek; aan de oever van een droge rivierbedding. Er is een gezellige woonkamer met open haardkachel. En dat is niet voor niets, de avonden zijn nog koud in februari. Overdag daarentegen is het 24 graden. Er zijn in de finca 4 kamers.

Christel zorgt goed voor de fietser: Goed ontbijt en de lekkerste Spaanse gerechten.  Ze gebruikt daarbij zoveel mogelijk groenten, fruit en olijfolie uit eigen tuin. En Francis kookt de rijst op een buitenvuur wat de kwaliteit ten goede komt. Nog nooit heb ik zulke lekkere paella gegeten!

Francis is een hele goede mecanicien met passie voor zijn vak. Onze Steppenwolf- racefietsen werden perfect geprepareerd en afgesteld. Er zijn vele dagtochten die je kunt doen. Wij hebben 2 dagen gefietst: Een tocht naar het bekende punt Cabo de Gata (80 km en 760 hoogtemeterst) en een prachtige tocht door het woestijnlandschap van de Sierra Alhamilla via Nijar en Tabernas (86 km en 1000 hoogtemeters) . Als je wat langer en zwaarder wilt fietsen kun je de beroemde Alto de Velefique doen. (13 klimmen met meer dan 20 haarspeldbochten en een gemiddeld stijgingspercentage van 7,95%).

Wij vonden Almeria Bike Tours een aanrader.

https://www.youtube.com/watch?v=qL5gb_qn-Lg

Klik hier voor meer informatie’

Heb je iets toe te voegen aan dit bericht? Maak gebruik van de reactiebox onderaan deze pagina.

Francis en CristelFrancis en Christel

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Andalusië

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top