Fietsen met Almeria Bike Tours: liefde voor gast en fiets

Almeria is de droogste provincie van Spanje. Er zijn delen waar per jaar minder dan 200 mm water regen valt en die dus officieel de benaming ‘woestijn’ verdienen.  Voor fietsers een prima bestemming voor het voorjaar, najaar en de zelfs winter. In februari is het hier al prima fietsen. In dit droge en zonovergoten gebied vonden we een hartverwarmende plek: het Bikestation van Christel (Duits) en Francis (Spaans). Duits, dat wil zeggen: tot in de puntjes geregeld, Spaans wil zeggen: gezellig en warm. Almeria Biketours biedt er alle faciliteiten voor racefietsers: fietshuur, logies en routes. Het uitgangspunt is het zogenaamde Bikestation, een sfeervolle Spaanse finca een kilometer of 10 van Almeria-stad. Van hieruit hebben Christel en Francis een aantal mooie routes uitgezet over rustige wegen en glad asfalt.

In maart 2015 waren we een aantal dagen in het Bikestation en vandaar uit hebben we een aantal dagtochten op de racefiets gemaakt. De finca ligt op een bijzondere plek; aan de oever van een droge rivierbedding. Er is een gezellige woonkamer met open haardkachel. Niet voor niets, de avonden zijn nog koud in februari. Overdag daarentegen is het 24 graden. Er zijn in de finca 4 kamers met gedeelde sanitaire voorzieningen (douche en toilet). In de toekomst willen ze sanitaire voorzieningen per kamer gaan maken. Het huis is gezellig en sfeervol en perfect voor een groep.

Christel zorgt goed voor de fietser:  Goed ontbijt en de lekkerste Spaanse gerechten.  Ze gebruikt daarbij zoveel mogelijk haar eigen groenten, fruit en olijfolie uit eigen tuin. Nog nooit heb ik zulke lekkere paella gegeten! En Francis kookt de rijst op een buitenvuur dat de kwaliteit ten goede komt.

Francis is een hele goede mecanicien met passie voor zijn vak. Onze Steppenwolf- racefietsen werden perfect geprepareerd en afgesteld. Er zijn vele dagtochten die je kunt doen. Wij hebben 2 dagen gefietst: Een tocht naar het bekende punt Cabo de Gata ( 80 km en 760 hmt) en een prachtige tocht door het woestijnlandschap van de Sierra Alhamilla via Nijar en Tabernas (86km en 1000 hmt) . Er zijn vele mooie tochten mogelijk. Zo kun je ook een beroemde col uit de Vuelta fietsen: de Alto de Velefique: 13 km met meer dan 20 haarspeldbochten en een gemiddeld stijgingspercentage van 7,95%. Ter inspiratie: 2013, etappe 12 waarin Robert Gesink 2e werd:

https://www.youtube.com/watch?v=qL5gb_qn-Lg

Het Bikestation van Almeria Bike Tours is een hartverwarmend adres waar vanuit passie en liefde wordt gewerkt.

Klik hier voor meer informatie’

Heb je iets toe te voegen aan dit bericht? Maak gebruik van de reactiebox onderaan deze pagina.

Francis en CristelFrancis en Christel

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Andalusië

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top