Mountainbiken in zonnig Andalusië (ook als trektocht)

Houd je van uitdagende tracks en flink wat kilometers trappen door de natuur van Andalusië? Dan zijn deze mountainbikevakanties in Andalusië (Zuid-Spanje) iets voor jou. Ben je een wat minder geoefende mountainbiker? Bert en Grietje van van Dam Outdoor zorgen voor een programma op maat.

  • Accommodatie, eten en drinken, dagelijkse MTB-dagtocht met gids.
  • Keuze uit drie locaties: El Burgo, Tarifa (Zuid-kust) en Sierra Nevada
  • Aangenaam weer: in het voorjaar (maart/april 20+ graden, mei/juni 25+ graden) en in het najaar sept, okt, nov temperaturen vaak boven de 20 graden.
  • Gecertificeerde en ervaren mountainbike-instructeur (Bert van Dam) in het trainen en begeleiden van ervaren en beginnende fietsers.
  • Verhuur van kwalitatief goede mountainbikes (hardtails of full-suspension) + mogelijkheid tot meenemen van eigen MTB.
  • Kleine groepen (max 8) met waar nodig 2 instructeurs, dus altijd fietsen op je eigen niveau.
  • Grote diversiteit in routes van eenvoudige brede paden tot zeer technische single tracks.

Ga voor meer informatie naar de website
Of lees hieronder verder…..

 Prachtige tracks en paden in Zuid-Spanje  Malaga en in Andalusië)

Mountainbikegids Bert van Dam neemt je mee door een gebied met een gevarieerde natuur. Je rijdt door boomgaarden, langs rotswanden, over uitgestrekte vlaktes enz. Alle routes zijn in en rondom het uitgestrekte natuurgebied Sierra de las Nieves, die je bereikt vanuit het plaatsje El Burgo (bij Malaga). Dit gebied biedt routes voor zowel beginnende als gevorderde mountainbikers.  Afhankelijk van je niveau kiest Bert de beste routes. Alle routes gaan door de natuur,  waarbij verharde wegen zoveel mogelijk worden vermeden. Na een uurtje of twee op de fiets is er lunchbreak op een terras of in de vrije natuur. De koffie smaakt nog beter als je weet die in de kleine dorpjes hier maar 1 euro kost. Uiteindelijk fietsen we elke dag ongeveer 5 uur en maak je flink wat hoogtemeters. Moe en voldaan kom je dan thuis en na een koud biertje en een hete douche is het tijd om te gaan genieten van een samen bereide warme maaltijd.

Nieuw in het programma van van Dam Outdoor zijn twee mountaibikevakanties: een rond Tarifa en (Zuid-kust) en een in de bergen van de Sierra Nevada.

Je vliegt op Malaga airport vanwaar je op 3 manieren (bus, huurauto of taxi) bij de locatie van Bert en Grietje komt. Ze helpen je graag met allerlei praktische zaken. Buiten de vakanties om huur je op de luchthaven al een auto voor een paar tientjes. Met name als je je eigen fiets wilt meenemen is het wellicht fijn om vanaf het vliegveld met een huurauto of taxi te komen.

Naar de website voor meer informatie

mountainbike andalusie

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Andalusië

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top