Zorgeloos fietsen op Mallorca

Fietsen op Mallorca
Mallorca is al jaren een populair fietseiland. Het hoort bij de top-fietsbestemmingen in Spanje, naast Girona, Costa Blanca en Andalusië. Het zijn niet alleen de profploegen die hier hun trainingsrondjes komen rijden, maar juist ook amateurs en wielertoeristen. Opvallend is ook de toename van het aantal recreatieve fietsers. De opkomst van de elektrische fiets draagt daar zeker aan bij.

Mallorca is het grootste en bekendste eiland van de Balearen, de eilandengroep in de Middellandse Zee, waar ook Ibiza en Menorca deel van uitmaken. Mallorca is vooral voor Duitsers en Britten een populaire vakantiebestemming. Het toerisme heeft op tal van plaatsen zijn tol geëist in de vorm van lelijke kustbebouwing, maar in het heuvelachtige binnenland vind je nog heel veel natuurschoon en aantrekkelijke dorpen. Mallorca is ongeveer 70 kilometer breed en 80 kilometer lang.
Mallorca kent veel voorzieningen voor fietsers. Vooral het aantal fietsverhuurbedrijven is bijzonder groot. Alle soorten fietsen zijn er voorhanden, van trekking en mountainbike tot full-carbon race en ook steeds meer elektrische fietsen. Je fiets meenemen kan natuurlijk, maar je kunt ook vertrouwen op een goede huurfiets. Ook zijn er diverse organisaties die trainingsweken en fietsvakanties organiseren, zoals die van de eerder genoemde Fred Rompelberg.

Op Mallorca heeft het fietsen de laatste jaren zo’n vlucht genomen dat sommigen het zelfs te massaal zijn gaan vinden. De aantallen fietsers zijn hier in ieder geval veel groter dan in andere delen van Spanje. Er wordt veel gebruik gemaakt van grote touristenhotels en het verhuren van fietsen gaat op een andere schaal. Alles gebeurt hier op een wat grotere schaal. In Spanje vind je bijvoorbeeld weinig fietsverhuurders met meer dan 100 fietsen.  Op Mallorca beschikt de grootste verhuurder over 2.500 huurfietsen!

Reliëf
Mallorca kent twee bergruggen, het Tramuntanagebergte aan de westkust en het Llevantgebergte in het oosten. De Tramuntana is hoger en steiler dan de Llevant en daar vind je dan ook de hoogste berg, de Puig Major van 1445 meter. Bij trainende wielrenners is het Tratamundogebergte favoriet. Klik HIER voor uitgebreide informatie in het Engels.

Mallorca-informatiesite voor race en MTB
Op Tramuntanacycling vind je uitgebreide informatie over fietsverhuurders, routes, beklimmingen, accommodaties en nog veel meer. Vooral gericht op het fietsen in de Tramuntana-bergen. Echt een prima site.

https://www.tramuntanacycling.com

 

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen op Mallorca (Balearen)

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top