Vias Verdes

Fietsen op de Spaanse vias verdes
In Spanje worden de zogenaamde vias verdes (letterlijk: groene wegen) steeds populairder. Vias verdes  zijn oude spoortrajecten waar fiets/wandelpaden van zijn gemaakt. Het zijn meestal gravelpaden die door de vrije natuur gaan. Een zegen voor de Spanjaarden, die de rustige verkeersvrije paden gebruiken om er te fietsen, te joggen te wandelen en om er hun kinderen te leren fietsen.

Helaas zijn niet alle vias verdes even goed onderhouden en soms kunnen ze ook een beetje saai zijn. Maar als je de goede eruit pikt kun je er als recreatieve fietser, mountainbiker of vakantiefietser veel plezier aan beleven. Lees ook: www.fietseninspanje.nl/via-verde/

Er is in Spanje een organisatie die zich met de ontwikkeling en promotie van de vias verdes bezighoudt.  Klik HIER voor toegang tot hun Engelstalige website. En HIER voor een Nederlandstalige brochure.

 

 

kaart vias verdes

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Spanje

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top