Vias Verdes

De Spaanse fietscultuur
Spanjaarden staan zeer positief ten opzichte van fietsen. Hun toprenners zijn nationale helden en er wordt heel veel op mountainbike en racefiets getoerd en getrimd. In veel steden is ook een echte fietscultuur ontstaan en verschijnen fietspaden en fietsverhuurders, zoals in Barcelona en Valencia. In een stad als Sevilla maakt iedereen gebruik van de fiets om zich door de stad te bewegen. Het is nog zeker geen Nederland of Vlaanderen, maar de beweging is onomkeerbaar.

Via Verdes
In opkomst zijn ook de zogenaamde Vías Verdes. Dat zijn oude spoortrajecten waar fietspaden van zijn gemaakt. Het zijn meestal gravelpaden die door de vrije natuur gaan. De Spanjaarden zelf zijn erg onder de indruk van deze speciale routes, die samen 2.000 km lang zijn. Een leuke optie voor recreatieve fietsers en vakantiefietsers die zo’n traject in hun route kunnen inpassen.
http://www.viasverdes.es/en/principal.asp

Niet alle Via Verdes zijn even goed onderhouden en soms kunnen ze ook een beetje saai zijn. Maar als je de goede eruit pikt kun je er veel plezier aan beleven. Lees ook: www.fietseninspanje.nl/via-verde/

 

kaart vias verdes

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Spanje


Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top