Fietsen in de Bárdenas Reales: dat moet je gedaan hebben.

Navarra is een regio met vele gezichten. In het noorden de hoge toppen van de Pyreneeën, in het zuiden de vlaktes die aan Castillië doen denken. En dan is er ook nog een echte woestijn, de Bárdenas Reales. Het is de grootste woestijn van Europa, je weet niet wat je ziet. In die woestijn ligt een aantal paden die je met een beetje stevige fiets prima kunt fietsen. De hoogteverschillen zijn beperkt en de afstanden redelijk te doen. Het rondje dat de meeste mensen fietsen is 39 kilometer kilometer lang, over een onverharde, maar goed begaanbare weg. Is het boven de dertig graden of heeft het geregend, dan kun je je fietsrondje beter uitstellen. Wij hebben in september in de Bárdenas gefietst bij een temperatuur van 30 graden. We gingen redelijk vroeg op pad, ging prima. We hebben enorm genoten van het licht, de ruimte, de kleuren en het uitzicht op geërodeerde bergen. Als je de keuze hebt kun je het rondje het best op een weekdag fietsen. Het is dan minder stoffig omdat er minder auto’s rijden.
Zoek je een huurfiets,  ga dan naar het dorp Arguedas, dat aan de toegangsweg van het park ligt. Daar vind je in de hoofdstraat Ciclos Marton.

Wil je meer weten over de Bárdenas Reales, lees dan het verslag dat reisjournalist Leo Meijer over zijn bezoek aan het park schreef.
Klik op: Bardenas Reales

fietsen bardenas reales

Cabezo Castil de Tierra

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Noord Spanje

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top