Fietsen op Fuerteventura

Fuerteventura: zon, rust en ruimte
Fuerteventura is het op een na grootste eiland van de Canarische Eilanden maar is het minst dichtbevolkt. Het eiland staat bekend om zijn zonzekerheid, de mooie stranden en zijn gevoeligheid voor wind. Aan dat laatste heeft het eiland zelfs zijn naam te danken. Strandliefhebber en windsurfers hebben zich altijd al tot het Fuerteventura aangetrokken gevoeld. De overheid presenteert het eiland echter ook graag als een bestemming voor liefhebbers van rust, natuur en …fietsen.

Geen hoge bergen, toch veel klimmen…
Fuerteventura wordt vaak vergeleken met het nabijgelegen Lanzarote. Belangrijk verschil is dat Fuerteventura twee keer zo groot is als Lanzarote en dat er half zoveel mensen wonen. Op Fuerteventura is het dus vooral heerlijk rustig. Er liggen veel kleine, goed onderhouden weggetjes, vooral in het midden van het eiland. Autoverkeer is hier zeer beperkt. Je fietst door droge landschappen en rijdt af en toe door kleine oases en gezellige dorpjes. Hoge bergen ontbreken maar toch zorgt het golvende landschap voor een uitdagend fiets- en trainingsgebied, zeker als het windje opsteekt. Voor trainende wielrenners en triathleten die ongestoord kilometers willen maken is Fuerteventura dus een fijne bestemming. Een goed uitgangspunt is sportcomplex Las Playitas, vergelijkbaar met Club La Santa op Lanzarote.

Goed voor mountainbikers
De rust en de ruimte maken Fuerteventura een goed decor voor mountainbiketochten. Er zijn op het eiland voldoende bedrijven die MTB’s verhuren en excursies organiseren.

Links:
B&B van Nederlandse eigenaren met fietsarrangementen (racefiets of toerfiets)

fietsen Fuerteventura

 

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen op de Canarische Eilanden

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top