De Via Verde Sierra de Alcaraz (van Albacete richting Andalusië)

Hoe vaak schreven wij al….

De spoorweg die de steden …. en …. moest verbinden, is nooit in gebruik genomen.
Dit stukje over de Via Verde Sierra de Alcaraz had ook zo kunnen beginnen. De steden die per spoor verbonden hadden moeten worden, zijn Utiel in Valencia en Baeza in het noorden van Andalusië.

Het is uiteindelijk het doel om van dit hele traject een via verde of camino natural te maken. Er is zelfs een plan om deze route vervolgens te verbinden met de Via Verde del Aceite, zodat het uiteindelijk mogelijk wordt om tot diep in Andalusie door te fietsen. Daarvoor moet er nog heel wat werk worden verzet.  Wij bekijken hier de Via Verde Sierra de Alcaraz, die ook el de Don Quijote route wordt genoemd. Die loopt van Albacete naar het historische stadje Alcaraz. Wij waren er in de maand maart en hadden geluk met het weer. We hebben alleen maar zon gehad en temperaturen rond de 20 graden.

 

 

 

 

n doorgangsgebied naar een ruig en bergachtig gebied zoals het heiligdom van Cortes, gelegen in de Sierra de Alcaraz, met als eindpunt El Jardín.

Een nieuw traject (onderbroken vanaf Alcaraz) tussen Reolid en de provinciegrens met Jaén geeft ons nog 19,5 km in de provincie Albacete. Vanaf hier is het mogelijk om nog eens 27 km verder te gaan langs de Vía Verde de Segura in Jaén.

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Midden Spanje

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top