Wanneer fietsen op Mallorca (Balearen)?

Klimaat
Mallorca kent een mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en zonovergoten. De winters zijn zacht en de temperatuur blijft bijna altijd boven het nulpunt. Verder is de regenval er matig maar regelmatig. Dit in tegenstelling tot andere delen van Spanje, waar de jaarlijkse regenhoeveelheid vaak in heel korte tijd valt. De berggebieden op Mallorca zijn aanzienlijk koeler, natter en grijzer dan de rest van het eiland.
www.klimaatinfo.nl/spanje/balearen/mallorca.htm

Wanneer fietsen op Mallorca
Mallorca hoort tot de bestemmingen waar je vroeg kunt beginnen met fietsen en lang kunt doorgaan. De fietsreisorganisaties beginnen al in februari met het aanbieden van wielrenweken. In de echte zomermaanden wordt er duidelijk minder gefietst en verandert Mallorca in het grote feesteiland voor zontoeristen. Na de zomer kun je doorfietsen tot in de loop van november. Op het moment dat ik dit schrijf (18 december) is het echter ook nog gewoon 16 graden in Palma.

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen op Mallorca (Balearen)

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top