Wanneer kun je fietsen in midden-Spanje?

Klimaat
De winters in centraal Spanje zijn koud, de zomers heet. Het voor- en najaar hebben een aangename temperatuur. Het kan dan wel regenen. In het najaar, september tot begin november is het vaak heerlijk windstil. Tegen Andalusië aan is de winterkou al weer vroeg verdwenen, maar in het noorden blijft het langer koud.

Wanneer fietsen?

december, januari, februari
Doorgaans te koud.

maart, april
In het zuidelijk plateau (Extremadura en Castillië-la Mancha) begint het op te warmen en kan er gefietst worden.

mei, juni
Prima fietsmaanden met af en toe een bui.

juli en augustus
Als je als echte noordeling hyperactief in de (na)middag wilt zijn, moet je echt tegen hitte kunnen. Beter is het om je aan te passen en vroeg op de dag te fietsen (7.00 tot 13.00 uur b.v.) Daarna zit je fietsdag erop en doe je het ’s middags rustig aan, waarna je de avond hebt om te genieten van het leven dat weer op gang komt. In de bergen is het koeler.

september
De hitte wordt warmte, prima voor de fietser. De natuur is nu wel kurkdroog en de zomerfeesten in de dorpen zijn voorbij.

oktober
Het risico op koelte en neerslag wordt groter.

november
De zuidelijke gebieden liggen er nog goed bij, in het noorden kan de eerste sneeuw vallen.

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Midden Spanje

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top