De Via Verde van Olot naar de Middellandse Zee in de provincie Girona

93 kilometer – wegdek van aangestampt gravel – 14 bruggen – eén tunnel

Met 1,5 miljoen gebruikers per jaar is dit de populairste VV van Spanje. De route gaat begint in Olot vanwaar je eerst wat omhoog moet. Heb je de klim gehad, dan kun je genieten van een lange afdaling richting de prachtige stad Girona, waarbij je vaak langs de rivier de Ter zult fietsen en ook het vulkaangebied la Garrotxa doorkruist. Het stuk van Girona naar Sant Feliu (de kust) voert door landbouwgebied en doet regelmatig stadjes aan. Je passeert stationnetjes die tot bar en restaurant zijn verbouwd en die zich echt op fietsers richten.

Deze VV is bijzonder omdat je van de pre-Pyreneeën naar de Middellandse Zee kunt fietsen (of omgekeerd) zonder al te grote inspanning. Ook de steden Olot en Girona en de fietsvoorzieningen onderweg maken deze VV tot iets bijzonders. Je kunt in vier dagen heen en terug fietsen. We zagen onderweg talloze families met kinderen, dus ook voor gezinnen is dit een goede keuze. De VV geeft aansluiting op andere doorgaande routes in dit deel van Catalonië.

De VV El Carrillet kun je eigenlijk het hele jaar wel fietsen, misschien met uitzondering van de echte wintermaanden januari en februari. De meeste mensen starten in Olot en zakken af naar de kust. Je kunt ook  een deel als – georganiseerde – dagtocht doen. Het bedrijf Cicloturisme in Girona organiseert het en levert fietsen. Uitstekende service. Zie hun site: Georganiseerde dagtrip op de Via Verde

Links:
www.viesverdes.cat
El Ranxo (B&B niet ver van de route)

Via Verde San Feliu

De laatste meters van de Via Verde in San Feliu

 

 

 

 

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Catalonië

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top