Dagtour vanuit Valencia op de Via Verde Ojos Negros

De Via Verde Ojos Negros, niet ver van de stad Valencia,  is één van de mooiste Vias Verdes van Spanje. Voor als je het nog niet wist: een Via Verde is een voormalig spoorwegtraject dat is omgevormd tot een fiets/wandelpad. In heel Spanje ligt nu al 2.500 kilometer van dit soort  verkeersvrij natuurpaden, die snel in populariteit winnen. Ben je een aantal dagen in of in de buurt van de stad Valencia dan zou je eigenlijk een dagje op de Ojos Negros moeten gaan fietsen. Je laat dan de drukte van de stad en de kust achter je en fietst midden door de natuur.

Als je het jezelf gemakkelijk wilt maken, maak je gebruik van de diensten van het bedrijfje Spainish van Richard van Kruchten. Richard zorgt voor goede huurfietsen, een beschrijving van de route en de bezienswaardigheden onderweg, en natuurlijk het vervoer naar de Via Verde. Je wordt gebracht naar een plek vanwaar je voornamelijk heuvelafwaarts weer richting de kust fietst, waardoor een dagtocht op de Via Verde ook voor gezinnen en minder getrainde fietsers een prima optie is. Wil je het jezelf wat zwaarder maken, dan fiets je de route landinwaarts.

Richard woont zelf in Valencia en is ook cameraman. Het filmpje over de Via Verde Ojos Negros is ook van zijn hand.

Meer informatie op de website: www.spainish.es

 

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Valencia en Murcia (Oostkust)


Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top