Prachtige casa rural in het onontdekte Andalusie

Het groene Andalusie
Vraag je ons om een top drie van mooiste gebieden van Spanje, dan staat het heuvelgebied ten noorden van Sevilla daar zeker in. De Sierra Morena vormt de scheiding tussen Andalusie en de rest van Spanje.  Steen- en kurkeiken domineren het landschap. Overal liggen kleine witte dorpjes in het groen. Ja inderdaad, in het groen, want door de regenval in de winter hebben bomen en planten het in dit gebied veel meer naar hun zin dan in andere delen van het Spaanse binnenland. Het gebied is totaal niet door toerisme bedorven en de sfeer is puur Spaans. Het heuvelland wordt doorsneden door veel mooie, bochtige weggetjes en paden waar je prachtig kunt fietsen.

Zes luxe vakantiehuisjes op een landgoed in de heuvels
In dit onontdekte gebied, meer precies bij het dorpje Alajar in de Sierra de Aracena,  hebben Peter Jan en Monica een prachtig landgoed met daarop zes luxe en smaakvol ingerichte vakantiehuisjes ontwikkeld. Hun Molino Rio Alajar ligt op een uitgestrekt terrein waarop je onder meer een tennisbaan en een zwembad vindt. Van hieruit kun je ook prima fietsen. Er ligt een mooi netwerk van paden en de casa rural beschikt over eigen Specialized Mountainbikes die je kun huren.

Fietstrektocht door Andalusie
Molino Rio Alar is ook het vertrekpunt voor een trektocht van 9 dagen langs sfeervolle accommodaties. De geheel verzorgde reis eindigt 313 kilometer verder in de Sierra Norte de Sevilla. Onderweg krijg je een prachtig stuk Spanje voorgeschoteld. Je kunt de fietsreis boeken tussen 1 maart en 15 juni, en na de zomer tussen 15 september en 15 december. Je fietst op een mountainbike en je bagage wordt vervoerd. Meer informatie over de fietsvakantie vind je hier.

Klik hier voor alle andere informatie over casa rural Molino Alajar.

 

Molino Río AlájarMagazine Mediterranee

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Andalusië

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top