Fiets huren in Sevilla; het beste adres voor de stad en omgeving

Rent a Bike Sevilla verhuurt alle soorten fietsen
Fietsen in Spanje was in Sevilla, bekeek de winkel van Rent a Bike Sevilla en sprak met eigenaar Carlos. Rent a Bike Sevilla is gevestigd op de Plaza Santa Cruz, midden in het centrum van de stad aan de rand van de Barrio Santa Cruz (een van de hoogtepunten van Sevilla).
We zagen er Belgen een fiets huren  voor een tour door de stad,  Italianen die een trekkingfiets met fietstassen kwamen ophalen om ermee naar Portugal te fietsen, mannen die een racefiets zochten voor een trainingsrit door de bergen bij Sevilla….  Carlos legt uit dat Rent a Bici en zusterbedrijf Bicisport eigenlijk op elke vraag van fietsers een antwoord hebben en dat hij veel meer doet dan alleen het verhuren van fietsen. Wil je met een groepje door Andalusië gaan fietsen en je bagage laten vervoeren? Of wil je naar een andere plaats in Andalusië fietsen en de fietsen op laten halen? Het bedrijf van Carlos kan je ermee helpen.

Rent a Bike Sevilla verhuurt alle soorten fietsen: stadsfietsen, MTB’s, trekkingfietsen, racefietsen, kinderfietsen en electrische fietsen. Het materiaal is prima en van merken als Focus en BH. De winkel op de Plaza Santa Cruz (dagelijks geopend vanaf 10 uur, behalve bij slecht weer) is niet groot genoeg voor de opslag van al die fietsen en daarom heeft Carlos een tweede vestiging aan de Calle Asuncion 78, waar het grootste deel van het onderhoud plaatsvindt en waar je ook voor reparaties aan je eigen fiets terecht kunt. Die vestiging is geopend van maandag t/m zaterdag op de normale (Spaanse) winkeltijden.

Carlos is een ambitieuze en serieuze vent die uitstekend Engels spreekt en in zijn vestiging op de Plaza Santa Cruz wordt bijgestaan door zijn vrolijke medewerker Ali. Die spreekt door het vele contact met Belgen en Nederlanders ondertussen een aardig woordje ‘fietsnederlands’.

Wij vonden Rent a Bike Sevilla een mooi en goed bedrijf waar we bezoekers van onze website met een gerust gevoel naartoe sturen. Voor informatie over begeleide fietstours door Sevilla (ook Nederlandtalig) klik je hier.
En dit is hun website: www.rentabikesevilla.com
Direct een mail sturen kan ook: info@rentabikesevilla.com
P.s. Wil je een fiets huren in Sevilla voor de Zilverroute of de Gouden Driehoek van Andalusie, dan is dit het beste startpunt.
Fiets huren Sevilla

Carlos en Ali

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Andalusië

Selecteer een optie

9 reacties

 1. Ik wil graag een echte race fiets huren. Waar kan dat in de buurt van sevilla en in sevilla? Ik ben een geoefende wielrenner

  • Hans Resing op

   Hoi Wim,
   Behalve de verhuurder die we op de site hebben staan, heb ik geen tips voor je. Als je iets goeds vindt, laat het ons weten, dan zetten we dat op de site.
   Groet,
   Hans

 2. Hallo iedereen,
  Huur een fiets in Sevilla, racefietsen van uitstekende kwaliteit in alle maten. Met carbon-frames en Shimano 105 afmontage
  groeten
  Carlos

 3. Dag allemaal!
  In mei zijn wij een paar dagen in Sevilla. Hoe zit het met fietstochten in de omgeving? Tips? Liefst op eigen houtje… Kunnen we evt eerst een stuk met trein / bus afleggen (fietsen dus mee).
  Groet,

  • Hans Resing op

   Beste Nelleke,
   Vanuit Sevilla kun je de zogenaamde Cercania-trein nemen naar diverse plaatsen in de omgeving. Dit is een link naar alle Cercania-trajecten: http://www.renfe.com/viajeros/cercanias/planos/sevilla.html. Op die treinen kun je de fiets gratis meenemen. De meeste Cercanias vertrekken vanaf het moderne station Santa Justa, dat in het nieuwe deel van Sevilla ligt (maar niet ver van de oude stad). Wat erg mooi is is de Sierra Norte van Sevilla (richting Constantina). Maar dat is toch al weer een aardig eindje in de trein. Eigenlijk meer iets voor twee dagen.

 4. Ingrid en René Nij Bijvank op

  Hier met ons gezin (11, 14, 46, 49 jaar) fietsen gehuurd én een fietstocht van Sevilla naar Cordoba geboekt. Prima trekkingfietsen gehuurd met helmen en tassen. Mooie tocht, ca 50 km per dag. Helemaal uitgezocht door Elena van Rent a Bike. Leuke lokale hotelletjes onderweg, prima routeboekje. Hele fijne en accurate communicatie met Elena. Spanje is geen fietspadenland (maar in Sevilla liggen ze wel), maar op de grotere wegen zijn vrij brede stroken langs de wegen en de kleinere wegen zijn rustig. Spanjaarden zijn aardig en houden goed rekening met fietsers. Aanrader!
  Oh ja, de autohuur voor de week erna had ze ook geregeld!

 5. henk en els op

  Wij zijn heel tevreden over de fietsen die we huurden. Ali is een bijzonder hulpvaardige en prettige vakman die met groot plezier zijn handel drijft.
  Aanrader dus!
  Henk en Els

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top