Fietstrektocht van Lissabon naar Sevilla

8-11 dagen – 565 kilometer – zelf organiseren
Enthousiast fietser Sijb Bartlema is liefhebber van Portugal en van het aangrenzende gebied in Spanje, met name Extremadura en (west-) Andalusië. Hij bedacht een fietsroute van Lissabon naar Sevilla en was zo vriendelijk om de hele route (inclusief veel praktische informatie)  op papier te zetten en met ons te delen. Hij fietste de route zelf meer dan eens, dus de beschrijving is adequaat.

Ter inleiding schreef hij:
Als je steeds de kortste alternatieven kiest is het ca 565 km, met de langste alternatieven is het ca 619 km. Wij hebben 8 dagen gefietst en 3 dagen gerust, dat is prima te doen (als gezegd, 9 m/v tussen 60 en 70); wij zaten om 5 uur aan een biertje.
Van west naar oost fietsen heeft het voordeel dat je meestal wind mee hebt en dat je in de middag niet tegen de zon in zit te kijken. Het stuk door de Alentejo (Portugal) is niet erg geaccidenteerd, dus aardig om in te fietsen. In het stuk in Spanje zitten wat meer klimmetjes. We hebben gezocht naar goede en vooral fraaie onderkomen (drie tot vier sterren) en betaalden daarvoor gemiddeld 65 Euro voor een tweepersoons kamer. 

Klik hier voor de routebeschrijving

 fietsen Lissabon Sevillanaar sevilla fiets

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Andalusië

Selecteer een optie

7 reacties

 1. Goedemiddag

  Wij willen komend voorjaar deze route gaan fietsen.
  Hij is erg goed beschreven.
  Wellicht is er actuele informatie over deze route:
  zoals ervaringen van andere mensen die de route gefietst hebben.
  Overnachtingsadres in Santarem, waar we eventueel onze auto kunnen parkeren.
  (Wij reizen met de auto van Nederland naar Santarem)
  Terugreismogelijkheden met fiets van Sevilla naar Santarem met bus en/of trein?
  Wellicht een gps bestand.

  Met vriendelijke groet
  Henri en Annelies Berende

 2. Sijb Bartlema op

  Hallo Henri,

  Leuk dat je deze tocht gaat fietsen, ik heb hem een paar keer (met wat variaties) gedaan en het blijft prachtig. Beste tijd is begin mei – eind mei, dan heb je meestal lekker weer en staat alles in bloei.
  De op één na laatste etappe (van Almaden de la Plata naar Cazalla de la Sierra) is prachtig, door een natuurgebied, grotendeels onverhard maar goed berijdbaar; alleen krijg je aan het eind een stuk echt steil klimmen (dat betekent voor de meeste mensen afstappen en lopen); en dan komt er nog een stuk echt slechte asfaltweg (hoewel ze die stukjes beetje bij beetje verbeteren).
  Een alternatief is om “bovenlangs” te gaan, dwz Almaden de la Plata in oostelijke richting verlaten, dan links aanhouden (A8175, SE177) richting Santa Olalla. Na 10km rechtsaf (SE179) naar Cazalla, je fietst dan nog 48km over een prachtige route.

 3. Chris Roskam op

  Heb je een gps route hiervan?
  Kun je deze mailen?

  Alvast bedankt en vriendelijke groet
  Chris

 4. Fietsen in Spanje op

  Chris, van deze route is nog geen GPS-variant beschikbaar. Maar je mag hem natuurlijk altijd zelf maken en aan ons doorsturen!

 5. Hallo,
  Wij hebben de etappe door het natuurgebied er net op zitten. De asfaltweg aan het einde van de route is inmiddels volledig nieuw geasfalteerd en zeer gemakkelijk te fietsen!
  Prachtige route idd!

  Bedankt voor het delen van deze uitgebreide beschrijving, Sijb, en de GPS, Chris. Het is een goede leidraad geweest voor ons!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top