Fietstrektocht van Lissabon naar Sevilla

8-11 dagen – 565 kilometer – zelf organiseren
Enthousiast fietser Sijb Bartlema is liefhebber van Portugal en van het aangrenzende gebied in Spanje, met name Extremadura en (west-) Andalusië. Hij bedacht een fietsroute van Lissabon naar Sevilla en was zo vriendelijk om de hele route (inclusief veel praktische informatie)  op papier te zetten en met ons te delen. Hij fietste de route zelf meer dan eens, dus de beschrijving is adequaat.

Ter inleiding schreef hij:
Als je steeds de kortste alternatieven kiest is het ca 565 km, met de langste alternatieven is het ca 619 km. Wij hebben 8 dagen gefietst en 3 dagen gerust, dat is prima te doen (als gezegd, 9 m/v tussen 60 en 70); wij zaten om 5 uur aan een biertje.
Van west naar oost fietsen heeft het voordeel dat je meestal wind mee hebt en dat je in de middag niet tegen de zon in zit te kijken. Het stuk door de Alentejo (Portugal) is niet erg geaccidenteerd, dus aardig om in te fietsen. In het stuk in Spanje zitten wat meer klimmetjes. We hebben gezocht naar goede en vooral fraaie onderkomen (drie tot vier sterren) en betaalden daarvoor gemiddeld 65 Euro voor een tweepersoons kamer. 

Klik hier voor de routebeschrijving

 fietsen Lissabon Sevillanaar sevilla fiets

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Andalusië


Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top