Twee bijzondere fietsroutes door Extremadura

We schrijven het wel vaker: Extremadura is een mooi maar onontdekt fietsgebied. Waarom je er zo weinig fietsers ziet? Je komt er niet zo makkelijk en er zijn bijna geen organisaties die er reizen organiseren of fietsen verhuren. Anouschka Holten van organisatie Tierragua  is net zo’n fan van deze regio als wij. Zij pakt de handschoen op en heeft twee bijzondere fietsreizen door Extremadura samengesteld, waarbij ze alle praktische problemen voor je heeft opgelost. 

Fietsroute één is een 6-daagse reis in het zuiden van de regio. Je wordt opgehaald van de luchthaven van Sevilla (een uur van het startpunt) en fietst in de dagen erna vier dagen langs kleinschalige accommodaties. Het gebied waar je fietst is behoorlijk heuvelachtig en Tierragua regelt daarom elektrische mountainbikes. Onderweg bezoek je enkele van de vele culture hoogtepunten die deze streek rijk is.
Alle informatie over deze bijzondere reis op de website van Tierragua,

Bij de tweede fietsreis rijd je de onverharde variant van de historische Ruta de la Plata. Je hebt de keuze uit een gewone of elektrische MTB. Ook voor deze reis wordt je opgehaald in Sevilla.  Na 5 dagen en 335 kilometer heb je Extremadura van zuid naar noord doorkruist en lever je je fiets in bij een fietswinkel. Je kunt dan zelf terug naar Sevilla of naar Madrid.
Alle informatie vind je hier.

fietsroute in Zuid Extremadura

Ruta de la Plata fietsen

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Midden Spanje

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top