Vier bijzondere fietsreizen door Extremadura

Extremadura is een prachtig en onontdekt fietsgebied. Anouschka Holten van organisatie Tierragua  is net zo’n fan van deze regio als wij.  Met haar kennis van Extremadura heeft zij een aantal bijzondere fietsreizen samengesteld.

  • Meerdaagse trektochten door Extremadura
  • Vliegen op Sevilla met transfer naar Zuid-Extremadura
  • Goede e-mountainbikes of gewone mountainbikes
  • Bijzondere, kleinschalige accommodaties

Fietsroute één is een 6-daagse reis in het zuiden van de regio. Je wordt opgehaald van de luchthaven van Sevilla (een uur van het startpunt) en fietst in de dagen erna vier dagen langs kleinschalige accommodaties. Het gebied waar je fietst is behoorlijk heuvelachtig en Tierragua regelt daarom elektrische mountainbikes. Onderweg bezoek je enkele van de vele culture hoogtepunten die deze streek rijk is.
Alle informatie over deze bijzondere reis op de website van Tierragua,

Bij de tweede fietsreis rijd je de onverharde variant van de historische Ruta de la Plata. Je hebt de keuze uit een gewone of elektrische MTB. Ook voor deze reis wordt je opgehaald in Sevilla.  Na 5 dagen en 335 kilometer heb je Extremadura van zuid naar noord doorkruist en lever je je fiets in bij een fietswinkel. Je kunt dan zelf terug naar Sevilla of naar Madrid.
Alle informatie vind je hier.

Of kies voor een reis waarbij je eerst een aantal dagen Sevilla bezoekt en daarna gaat fietsen in Extremadura. Een van de hoogtepunten is het bezoek aan een sterrenwacht: Stedentrip, fietsen en sterrenkijken

Ook de vierde reis van Tierragua begint met een paar dagen Sevilla. Daarna haal je je huurfiets op en fiets je zelf naar Extremadura.
Sevilla, Extremadura

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Midden Spanje

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top