Fietsen in Valencia en Murcia (Costa Blanca) – Introductie

Fietsen aan de Costa Blanca en de andere Costa’s van Valencia, Alicante en Murcia
De Costa Blanca en omgeving zijn door fietsers helemaal ontdekt. Hier deel je de weg met groepen Spaanse en buitenlandse wielrenners maar meer en meer ook met recreatieve fietsers en mensen die voor een trektocht onderweg zijn. In de bergen achter de costa’s is het fijn mountainbiken. Er zijn tientallen organisaties actief, die hier zorgen voor een fijnmazig netwerk van fietsvoorzieningen: fietsverhuurders, landelijke hotels en b&b’s, goede fietswinkels, trainingsfaciliteiten…

klein kaartje valencia murciaDe kuststreken van Valencia zijn toeristisch sterk ontwikkeld en in de zomer is het er erg druk. Achter de kust begint het heuvelland en na de eerste heuvelruggen wordt het meteen een stuk stiller. Er liggen daar een aantal schilderachtige valleien waar op grote schaal citrusfruit wordt gekweekt. Ook als je wat verder naar het zuiden gaat richting Murcia wordt het rustiger. De kust, die hier Costa Cálida heet, is er rustiger en hier en daar nog ongerept en puur Spaans

 

 

Reliëf
Direct aanKlein reliefkaartje valencia murcia de kust is het even vlak, maar al snel begin het te heuvelen. In het noorden kom je het Iberisch Scheidingsgebergte tegen. Daar ligt bijvoorbeeld de mooie Sierra de Albarracín (ten westen van Teruel) waar het prachtig fietsen is. In het middenstuk van Valencia is de kusstrook breder, maar overal geldt dat het achter de kust op zijn minst heuvelachtig is. Helemaal in het zuiden, tussen Alicante en Cartagena (Murcia) ligt wel een vlakker stuk. Wil je in de winter fietsen zonder veel klimwerk, dan is dit een prima bestemming, hoewel het niet meteen tot het mooiste stukje Spanje gerekend wordt.
In Murcia liggen de wat hogere bergen verder van de kust, waar ze aansluiten op de bergen van Andalusië.

Routes en wegen
Valencia, Alicante en Murcia kennen en uitstekend wegennet. De wegen achter de kust zijn bovendien vaak erg rustig. De rustigste routes zijn ook hier de veelal onverharde Vias Verdes. Fietsen in Spanje heeft een aantal eigen routes in dit gebied. Kijk daarvoor bij trektochten.

Bereikbaarheid
Valencia en Alicante hebben luchthavens waarop vanuit Nederland en België direct wordt gevlogen. Soms zijn er ook vluchten op San Javier (Murcia).

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Valencia en Murcia (Oostkust)

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top