Fietsen op La Palma

fietsen la palmaVooral mountainbikers zullen het op La Palma naar hun zin hebben
La Palma staat meer bekend als wandel- dan als fietsbestemming. Het is het groenste van de Canarische Eilanden een volgens sommigen het mooiste. Het feit dat La Palma nauwelijks is aangetast door het massatoerisme draagt daar zeker aan bij.

La Palma is niet groot, maar kent desondanks een grote verscheidenheid aan landschappen. Je vindt er dichte regenwouden, kale lavavelden, prachtige dennenbossen, steile kliffen, zwarte zandstranden…  Van noord naar zuid over het eiland loopt een bergrug die het eiland in twee helften verdeeld en La Palma tot de steilste eilanden ter wereld maakt. Het hoogste punt van het gebergte, de Roque de los Muchahos ligt op 2426 meter en is per fiets bereikbaar.

De westkant van het eiland is droger en warmer dan de oostkant. In de wintermaanden december, januari en februari kan je aan de oostkant van het eiland best tegen een of twee natte dagen aan lopen. Aan de westkant is het risico daarop zeer beperkt, maar toch is de oostkust leuker en meer ontwikkeld.  Op zeeniveau is de temperatuur altijd aangenaam, van 18 graden in de winter tot 32 in de zomer.

Op La Palma moet je goed zoeken om een vlak stuk weg te vinden. Omdat het wegennet ook nogal beperkt is zouden we het eiland niet meteen als ideale bestemming voor weg-fietsers omschrijven. Toch zijn er mensen er een paar dagen of een kleine week met plezier hebben gefietst en in die korte tijd een heleboel hoogtemeters hebben verzameld. De echte bikkels rijden van zeeniveau naar de Roque de los Muchachos.

Voor mountainbiker is La Palma wel echt iets bijzonders. Er liggen prachtige paden door de pijnboombossen en over de vulkanen.  Er is een aantal bedrijven dat mountainbikes verhuurd en excursies organiseert.

Links: Fietsmogelijkheden op de Canarische Eilanden

fietsen la Palma

fietsen la Palma

 

 

 

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen op de Canarische Eilanden

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top