Fietsen vanuit standplaats Cambrils (Catalonie)

Cambrils, een kustplaatsje in het zuiden van Catalonie (met weinig lelijke hoogbouw), doet er alles aan om zich als sport- en fietsbestemming op de kaart te zetten. Op de grote fietsbeurs van Madrid had Cambrils zelfs een eigen stand, waar Amelia en Maite van het toerismebureau vol overgave over de fietsmogelijkheden in en rond het stadje vertelde. Nu we er wat studie van hebben gemaakt kunnen we inderdaad concluderen dat Cambrils een veelbelovende fietsbestemming is. Er zijn fietshotels, talloze fietsroutes, fietsverhuurders en fietsreisorganisaties. Cambrils is al ontdekt door fietsers uit Engeland en Duitsland, maar nog minder door Nederlanders en Belgen.

De kust ten zuiden van Barcelona heet de Costa Dorada. Cambrils ligt op 110 km van de luchthaven van Barcelona en op 25 km de luchthaven van Reus (Ryanair). Vooral gezinnen vieren er graag vakantie. Het binnenland is fijn om te fietsen. De kuststrook is redelijk vlak, iets meer het binnenland is wordt het heuvelachtig, en iets verderop liggen bergen van zo’n 1.000 meter. Er ligt een flink aantal routes voor je klaar. De routes (copyright PUBLINTEL) vind je hier.  Een impressie van fietsen in de omgeving op dit filmpje.

Er zijn  hotels die zich zijn ingericht op het ontvangen van fietsende klanten.
Monica heeft een garage voor 120 fietsen, een werkplaats met pomp, afspuitmogelijkheid voor je fiets en kan ook een huurfiets voor je regelen.

De beste fietsverhuurder vinden wij Marinebicicletas

cambrils-fietsen-klein

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Catalonië

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top