Weekje fietsen achter de Costa del Sol

Voor een weekje trainen in de zon hoef je niet naar Mallorca of de Costa Blanca. Het kan ook vanuit het gezellige witte dorp Cómpeta op een uur van Malaga. Meson la Hospederia zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt.

  • Prachtige eigen appartementen
  • Huurfiets en routes beschikbaar
  • Gelegen in een gebied met veel klimmogelijkheden
  • Dagelijkse tochten van 60-70 km met 1500 hoogtemeters

Alle informatie op de website
Of lees hieronder verder…

Een echte gastheer die alles voor je kan regelen

De kleinschalige Nederlandse organisatie Meson la Hospederia heeft zijn basis in het gezellige witte dorp Cómpeta (642m) in de bergachtige Axarquia-streek, op een uur van Málaga. Eigenaar Albert Dikhooff kiest voor een persoonlijke aanpak. Hij maakt arrangementen op maat en regelt als je wilt fietshuur, logies, transfers en GPS-routes. Hij beschikt over eigen, sfeervolle, accommodatie in het dorp. De omgeving van Cómpeta is nergens vlak, maar je kunt wel kiezen tussen ritten met mildere en sterkere stijgingspercentages.  Als je een weekje zorgeloos in Spanje wilt fietsen en je wilt dat snel organiseren, dan is Meson la Hospederia een prima optie.

Begin maart zijn we een paar dagen in Cómpeta op bezoek. De zon schijnt en het is al 23 graden. ’s Avond koelt het flink af. We zitten hier tenslotte in de bergen.  We verkennen de streek op goede – door Albert geregelde – racefietsen van BH. We rijden een rondje 60 km met 1470 hoogtemeters, waarin we via het binnenland afdalen naar de kust. Vanaf zeeniveau klimmen we daarna weer naar het op 642 meter hoogte gelegen Cómpeta. Dit was het rondje: Competa-Archez-Corumbola-Arenas-Velez-Algarrobo-Sayalonge-Cómpeta.

Albert heeft meerdere, afwisselende racefietstochten. In ieder geval genoeg voor een weekje in het zadel. Al met al vonden we Meson la Hospederia een echte aanrader, vooral door de persoonlijke aandacht die Albert aan zijn gasten besteed.

klik voor meer informatie

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Andalusië

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top