Wanneer kun je het beste fietsen in Catalonië?

Het klimaat van Catalonië
Catalonië kent aan de kust een mediterraan klimaat met zachte winters en warme zomers. In het binnenland zijn de zomers warmer en de winters kouder door de verminderde invloed van de zee en de aanwezigheid van bergen. De neerslagperiodes zijn meestal kort en hevig.

Wanneer fietsen in Catalonië?
december, januari, februari
In de gebieden bij en niet te ver van de kust kun je vaak prima fietsen. Temperaturen boven de 10 graden. Koele ochtenden, maar heldere dagen met veel zon. Het kan natuurlijk ook (hard) regenen. In de bergen is in deze maanden minder geschikt.

maart, april, november
Fietsen kan al/nog prima. In november beginnen de temperaturen tot onder de 20 graden te zakken. Regen is altijd mogelijk.

mei, juni en oktober
Prima fietsmaanden met temperaturen boven de 20 graden.

juli, augustus, september
Het kan voor sommigen te warm zijn, hoewel de temperaturen gematigder dan in andere delen van Spanje. In september wordt de warmte al duidelijk minder en kun je prima fietsen.

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Catalonië

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top