Wanneer fietsen in Valencia en Murcia?

Het klimaat van de regio’s Valencia en Murcia
Onderzoek heeft uitgewezen dat Valencia en Murcia het gezondste klimaat van Europa hebben. Met per jaar meer dan 300 dagen met zon, een lage luchtvochtigheid en schone lucht is daar wel iets voor te zeggen. Zomerdagen zijn warm, maar door de nabijheid van de zee niet kokend heet (28-32 graden). De winters zijn heel mild en trekken daarom veel overwinteraars uit noordelijke streken. Zelfs in januari, de koudste maand van het jaar, wordt de 15-graden-grens met gemak gehaald. In de bergen van het binnenland schijnt de zon ook overdadig maar is het in de winter kouder en in de zomer juist warmer. Het kan er gelukkig ook regenen. Vaak valt in een paar dagen een groot deel van de jaarlijkse neerslaghoeveelheid, waarna de zon weer doorbreekt.

Wanneer fietsen aan en achter de costa’s van oost Spanje?
december, januari, februari
Aan de kust blijft het aangenaam, met in de koudste maand (januari) midden op de dag nog maxima van boven de de 15 graden. In de bergen geldt: hoe verder het land in, hoe koeler.

maart, april
Behalve als je de paar dagen zware regen treft, heerlijk om te fietsen.

mei, juni
Aan de kust 22 tot 25 graden, in de bergen rond 20.

juli, augustus
Temperaturen boven de 30 graden ook in de bergen. Er valt geen neerslag meer.

september, oktober
De ergste hitte verdwijnt, er valt af en toe een bui. In oktober aan de kust nog temperaturen boven de 20 graden, in de bergen lager.

november
Aan de kust nog rond de 20 graden, in de bergen 10-14 graden.

fietsen-spanje-costa

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Valencia en Murcia (Oostkust)

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top