Wanneer fietsen op de Canarische Eilanden?

Klimaat
Het klimaat van de eilanden is uniek. Het is er het hele jaar lenteachtig of zomers. Door de matigende invloed van de zee wordt het er bovendien niet te heet. Wel is er vaak aanzienlijk verschil tussen de ene kant van het eiland en het ander. Tenerife, La Palma en Gran Canaria hebben duidelijk een warme en een minder warme kant. Aan de warme kant liggen de toeristen op het strand te bakken.

Wanneer fietsen op de Canarische Eilanden?
Op de Canarische Eilanden kun je het hele jaar fietsen. De temperaturen liggen in de winter rond de 20 en in de zomer rond de 30 graden. De meeste fietsers zie je er tussen november en mei. In die periode heb je over het algemeen goed weer, maar er kan altijd een oceaandepressie overkomen die opeens voor veel wind en regen zorgt. De dagen zijn ook hier korter dan in de zomer en de avonden kunnen koel zijn.

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen op de Canarische Eilanden

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top