Wanneer kun je fietsen in noord-Spanje?

Het klimaat van Noord Spanje
Het Noorden van Spanje wordt ook wel het Groene Spanje genoemd. Depressies van de oceaan pakken dit stuk van Spanje graag mee onderweg naar Nederland en België, en het regent er dus vaker dan in de rest van het land. Gemiddeld valt er tussen de 1000 en 1600 millimeter neerslag per jaar. Ter vergelijking: Amsterdam en Brussel blijven onder de 900 mm. Een Belg de in het gebied woont legde ons uit dat de regen er echter op een heel andere manier valt dan in het noorden. Bij ons kan de regen dagen blijven hangen en zien we de zon soms tijden niet. In Noord-Spanje trekt de hemel na een bui open en schijnt de zon weer.
De temperaturen zijn in Noord-Spanje zomers veel milder dan in de rest van Spanje. Bewoners van het binnenland van Spanje vieren daarom graag hun zomervakantie aan de noordkust. Het verschil in temperatuur is gemiddeld 10 graden.

Voor fietsers die in juli en augustus naar Spanje willen is Noord-Spanje dus een goede bestemming. De zomerhitte is hier een stuk minder intens dan in de rest van het land. Daar staat dan wel tegenover dat heel Noord-Spanje behoorlijk bergachtig is. Ten zuiden van de het Cantabrisch Scheidingsgebergte is het klimaat heel anders: droog en warm in de zomer, koud in de winter.

Wanneer fietsen in noord-Spanje
november, december, januari, februari, maart
Kou, regen en sneeuw (in de bergen) maken deze maanden minder geschikt om te fietsen. MTB’ers zijn wat minder weersafhankelijk.

april, mei, oktober
In deze maanden kun je redelijk fietsen. Nog wel veel kans op regen aan de kusten. Op de hoogvlakte ten zuiden van de bergen kan een stevige wind staan en hoog in de bergen is het tot laat in de ochtend koud.

juni, juli, augustus, september
Dit zijn de goede fietsmaanden. In augustus zijn de wegen en meest populaire plaatsen wel wat drukker, met name door de komst van toeristen uit Spanje zelf.
Ten zuiden van de bergen, in het noorden van Castillië, is het heet.

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Noord Spanje

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top