Wanneer fietsen in Andalusie?

Het klimaat van Andalusië
Andalusië behoort tot Europa’s warmste streken met droge, hete zomers en zachte winters. Meest in het oog springend is het grote aantal zonne-uren. Op veel plaatsen schijnt op meer dan 300 dagen de zon. Die maakt het binnenland in de zomer tot een grote bakpan. Het is dan in het binnenland warmer dan de kust. In de winter is dat andersom. De zomers zijn droog, maar met een paar uitzonderingen. In sommige (bergachtige) streken heerst een microklimaat. In de Sierra Nevada valt de sneeuw al vroeg in het najaar en in de Sierra de Grazalema (provincie Malaga) valt net zoveel regen als in Antwerpen en Amsterdam samen. We moeten er wel bij zeggen dat die regen vaak in korte tijd in het vroege voorjaar en het late najaar valt.
Almeria daarentegen is juist weer de droogste plek van Europa.

Wanneer fietsen in Andalusie?
december, januari, februari
In de vlakkere gebieden van Andalusië, vooral dus in het westen, kun je goed fietsen, net als in de buurt van Almeria. De bergen hebben hun eigen klimaat met kans op regen of sneeuw. De nachten kunnen overal koud zijn, zelfs in de (matig verwarde) huizen.

maart,  april
Op het hooggebergte na is het nu al goed fietsweer. Je kunt tegen een bui aanlopen (die soms 2 dagen blijft hangen) De nachten blijven fris.

mei, juni
Je kunt nu overal goed fietsen. Juni kan al erg heet zijn.

juli, augustus
Smoorheet, vooral in laaggelegen binnenland. In de bergen en bij de zee wordt de hitte iets getemperd.

september, oktober
In de laaggelegen delen is het eerst nog erg warm. Naar oktober toe zakken de temperaturen naar aangename waarden. De kans op neerslag neemt toe.

november
In onze gebieden is het volop herfst, maar in Andalusië zou je het nog steeds lenteachtig kunnen noemen, met temperaturen die in de eerste helft van de maand nog gemakkelijk de 20 graden kunnen halen.

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Andalusië

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top