Week pittig trainen achter de Costa Blanca

Veel fietsers die in winter, voor- en najaar naar Spanje gaan kiezen voor de Costa Blanca. Vanuit een van de kustplaatsen en vanuit een vast hotel maak je vervolgens dagtochten naar het bergachtige binnenland, waarbij je eerst door bebouwing en drukke wegen moet om de mooie fietsweggetjes te bereiken.

Het concept van Petro Ballemans van Casa Camaleon is orgineel en anders. Petro heeft een guesthouse áchter de kust in het stadje Castalla, waar het veel rustiger en veel Spaanser is. Van daaruit kun je dagtochten maken zo lang en kort als je maar wilt. Nog mooier is het om een meerdaagse tocht te maken door het indrukwekkende natuurgebied Siërra d’Aitana. Petro biedt die reis op twee niveaus aan. Het lichtste niveau noemt hij ‘uitdagend’ en het zwaarste ‘pittig’. Je kunt hoe dan ook aan de bak en krijgt heel wat beklimmingen voor de wielen.  Onderweg heb je drie overnachtingsplekken, waar het guesthouse van Petro er een van is. Inbegrepen zijn onder andere het vervoer van en naar de luchthaven (Alicante) en het vervoer van je bagage onderweg. Huurfietsen zijn beschikbaar.

Na 8 dagen ben je weer thuis en kijk je terug op een mooie trainingsweek waarin je heel wat kilometers en hoogtemeters hebt gemaakt.

Voor alle informatie:
www.fietsvakantieinspanje.nl/sierra-daitana

fietshotel Alicante

Casa Camaleon, Castalla (Alicante)

 

 

 

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Valencia en Murcia (Oostkust)

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top