Sporthotel La Santa Lanzarote

Je kent de beelden vast wel; trainende triatleten, wielrenners of schaatsers in een zwart lavalandschap onder een strakblauwe hemel. Grote kans dat die beelden gemaakt zijn in of bij sporthotel La Santa op Lanzarote. Fietsen in Spanje keek uitgebreid rond in het complex, dat la Santa zelf een sportresort noemt. Het is enorm: drie olympisch formaat zwembaden, een atletiekbaan, fitnesscentra, twee sporthallen, een Bike Center… het houdt niet op. Wij waren altijd in de veronderstelling dat de bezoekers van La Santa vooral topsporters zijn, maar dat beeld bleek niet juist. Je ziet er jonge mensen, oude mensen, sportief uitziende en minder sportief uitziende mensen. Wat bezoekers gemeen hebben is dat ze het prettig vinden om in een sportieve omgeving vakantie te vieren.

Je kunt ook gewoon een appartementen boeken in La Santa, maar als het je alleen om de kamer gaat is dat eigenlijk zonde. Het leuke van La Santa is immers dat je kamerprijs weliswaar iets hoger is dan in een hotel of appartement maar dat je daarvoor toegang krijgt tot alle sportvoorzieningen  van het resort. Je kunt bijvoorbeeld gewoon een fiets ophalen in het zogenaamde Bike Centre (pak wel een goeie, de fietsen zijn veelgebruikt) en erop uit trekken. Voor een bijbetaling kun je trouwens ook nieuw materiaal huren met goede afmontage.

La Santa heeft een groot aantal sportbegeleiders in dienst die samen het zogenaamde Green Team vormen. Zij organiseren activiteiten waar je je iedere dag bij kunt aansluiten. Op het eiland kwamen we verschillende groepen fietsers tegen die een tour met begeleiders van La Santa maakten.

La Santa biedt ruimte aan 1.600 gasten.  Het heeft een oorspronkelijk deel en een nieuw deel. Het nieuwe deel is wat strakker en moderner, maar ook het oorspronkelijke deel is helemaal opgeknapt en voorzien van mooie badkamers en goede bedden. Een keer per jaar is het resort gegarandeerd helemaal vol. Dat is in de tijd dat de beroemde Iron Man Triatlon vanuit hier wordt georganiseerd, een van de zwaarste triatlons ter wereld.

Wij kunnen het ons niet voorstellen, maar er zijn vast mensen die het resort niet afkomen. Dat hoeft strikt genomen ook niet want La Santa is een dorp op zichzelf. Het heeft winkels, een kapper, diverse restaurants en een supermarkt. Mooi vonden wij de zogenaamde wall of fame. Een muur vol foto’s van topsporters die op La Santa getraind en geleefd hebben en later Olympisch kampioen zijn geworden.

Kom je met een groepje fietsen, vraag dan naar de groepsappartementen. Die bieden ruimte tot 15 gasten.

klik hier voor meer informatie

fietshotel Lanzarote

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen op de Canarische Eilanden

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top