Paraiso Perdido; een mooie plek voor meerdere dagen

B&B Paraiso Perdido ligt nabij Conil de la Frontera, aan de Costa de la Luz niet ver van Cádiz. De nog heel oorspronkelijke ‘kust van het licht’ doet zijn naam eer aan: helder licht en prachtige zonsondergangen met brede,  verlaten en schone stranden. In dit gebied kun je goed fietsen, en B&B El Paraiso Perdido is daarvoor een goed uitgangspunt. Wij waren hier in maart 2015 op bezoek.

De regio is zowel voor sportieve (race en MTB) als recreatieve fietsers geschikt. Bij de kust is het vrij vlak, meer het binnenland in is het glooiend tot heuvelachtig. Het aantal kleine weggetjes is beperkt, maar daar staat tegenover dat de grotere wegen erg rustig zijn. Het kustweggetje (waarop veel gefietst wordt) is in het weekend en in vakanties juist weer vrij druk. Je kunt met de MTB ook het strand op. Zo kwamen wij een fietser tegen die de Transandaluz reed, een 2000 km lange mountainbikeroute langs de grenzen van Andalusie. http://www.transandalus.org/ .

Conil is een klein stadje dat lang van de visserij leefde maar het nu van het (Spaanse) toerisme moet hebben. Het stadje heeft gelukkig zijn eigen sfeer behouden en is gespaard gebleven van lelijke hoogbouw.

El Paraiso Perdido (Het Verloren Paradijs) is een goed adres voor zowel standplaatsfietsers als doortrekkende fietsers. In maart 2015 verbleven we er enkele dagen. Minouche en Sergio runnen hun B&B nu zo’n 10 jaar met hart en ziel. Ze doen er alles aan jou om jou een goede tijd te bezorgen.

Er zijn diverse soorten accommodaties, van tweepersoons kamers tot cottages. Altijd met keukenblokje, koffiezetapparaat en koelkast. De kamers liggen rond een gemeenschappelijke tuin met een echte Marokkaanse tent in het midden, waar je gezellig samen kunt zijn of juist rustig een boek kan lezen. Er is mooi zwembad voor een verfrissende duik, als je tenminste niet al in de zee hebt gelegen.

Minouche regelt graag een fiets voor je. Ze huurt deze bij Conil Bikes, een goede fietsverhuurder  (zie fietshuur). Ze kan routes voor je uitprinten, maar je kunt ook zelf op bikemap.net kijken.

El Paraiso Perdido is een plezierige, rustgevende plek. Een plek die het waard is om er meerdere dagen te verblijven, want behalve het fietsen is er de zee, de stranden, de prachtige stad Cadiz, en het oude stadje Vejer de la Frontera.

Voor meer informatie: https://www.paraisoperdidocasarural.com

Conil de la Frontera

Conil de la Frontera

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Andalusië

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top