VLUCHT VERTRAAGD: HOEVEEL KUN JE CLAIMEN?

Al meer dan 10 jaar is er in de Europese Unie wetgeving om passagiers te beschermen tegen schade bij vertraging en of annulering van de vluchten. Het houdt in dat je een financiële compensatie kan ontvangen als je vlucht meer dan drie uur vertraagd is. De compensatiebedragen hangen af van de afstand en staan los van de ticketprijs.

– €250,00 vergoeding voor vluchten tot 1500 kilometer
– €400,00  vergoeding voor vluchten tussen de 1500 kilometer en 3500 kilometer
– €300,00  vergoeding voor vluchten van meer dan 3500 kilometer (bij meer dan 3 uur)
– €600,00  vergoeding voor vluchten van meer dan 3500 kilometer (bij meer dan 4 uur)

Vluchten van Schiphol naar bijvoorbeeld Barcelona vallen onder de categorie tot 1500 KM. Is jouw vlucht vertraagd van Schiphol naar Alicante heb je recht op € 400,- per passagier.

Als je vlucht geannuleerd wordt bestaat er recht op dezelfde bedragen. Mocht je hierdoor zoveel later aankomen op je eindbestemming dat het niet meer mogelijk is om naar het geboekte hotel te fietsen, kunnen deze onkosten geclaimd worden via het verdrag van Montreal.

Claimen kun je doen via www.aviclaim.nl

 

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top