MET WAT VOOR FIETS OP FIETSVAKANTIE

Bericht van een van onze partners

Er zijn zoveel verschillende soorten fietsen dat het soms moeilijk is om te zien welke je moet kiezen voor een fietsvakantie. Elke fiets heeft zijn eigen speciale functies en voordelen.
Voor fietsers die tijdens de vakanties langere tochten maken, is een trekkingfiets een goede keuze. Maar er zijn ook mensen die op mountainbike of een toerfiets op vakantie gaan.

Trekkingbike
Geen fietsmodel wordt zo vaak gekocht als de trekkingfiets. Het is speciaal gemaakt voor verharde wegen, maar voelt zich ook op onverharde wegen goed. Daarom zijn trekkingfietsen vooral geschikt voor fietsvakanties met bagage. Wielen en frame zijn sterk, en de banden breder. De grote wielen zorgen ervoor dat je goed vaart kunt houden. Veel modellen hebben standaard aansluitingspunten voor voor- en achterdragers.

De mountainbike
Mountainbikes hebben traditioneel kleinere wielen dan andere type fietsen. Dat maakt dit type fiets extra wendbaar in het terrein, maar de kleine wielen rollen minder goed wanneer het rechtdoor gaat op een verharde weg. De extra brede banden zorgen ook voor iets meer rolweerstand. Sinds een aantal jaren zijn er ook mountainbikes op de markt met 29 inch wielen, wat dit type fiets geschikt maakt voor allround-gebruik. De mountainbike wordt ook steeds vaker met een elektromotor uitgevoerd.

De toerfiets
Veel mensen in Nederland en België rijden voor dagelijks gebruik op toerfietsen. Robuuste fietsen voorzien van spatborden, dragers, verlichting, standaard en alles erop en eraan. Dat maakt de fiets natuurlijk wel wat zwaarder Ook zit je wat meer rechtop dan bij de trekking fiets of de mountainbike en vang je dus wat meer wind. Toch kun je met een goed onderhouden toerfiets met goed opgepompte banden gerust ook veel onbezorgde en comfortabele fietskilometers maken.

De webwinkel shopAlike heeft een uitgebreid assortiment trekkingbikes, mountainbikes en tourfietsen.

https://www.shopalike.nl

 

.

 

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top