Fietsvakanties in Murcia met Entretierras

De regio Murcia is een fijn fietsgebied dat rustiger is, en vooral Spaanser aanvoelt dan het achterland van de nabij gelegen Costa Blanca. Als je hier een weekje wilt fietsen kun je eigenlijk niet om Murcia-specialist Alex Rodier heen. Vanuit zijn bedrijf Entretierras organiseert hij een zestal fietsvakanties in dit gebied, die allemaal 7-9 dagen lang zijn en die je zelfstandig en in je eigen tempo kunt fietsen.

8 dagen langs kloosters en kastelen
Over de via verde naar pelgrimsplaats Caravaca
Bike & Boat langs de kust van Murcia
Fietsvakantie in het grensgebied van Granada en Murcia
Tapastour langs boomgaarden (guided)
Fietsen over de Via Verde en door de Ricote Vallei

Naar de website van Entretierras
Of lees hieronder verder


Entretierras is het centrale punt voor fietsers in Murcia

Het bedrijf is gevestigd in Murcia-stad, een plaats waar je gerust een paar dagen kan blijven hangen. Alex Rodier verhuurt hier fietsen en organiseert er begeleide dagtochten. En hij biedt dus de zes fietsweken aan waarin je stuk voor stuk het echte Spanje proeft. Bij de meeste zul je gedeeltelijk de Via Verde del Noroeste fietsen, een van de mooiste vias verdes van Spanje, die je van Murcia stad naar Caravaca de la Cruz voert.  Caravaca is een in Spanje zeer bekende bedevaartplaats. Je overnacht in karakteristieke hotelletjes.

Waar mogelijk voeren de routes ook door de prachtige Ricote Vallei, waarvan wij persoonlijk erg onder de indruk waren. Het is  kilometerslange rivierbedding vol groene palmen en citrusbomen, die een kaal en rotsachtig gebied doorsnijdt.

Fietsen in Murcia is ook te doen voor iets minder goed getrainden. Entretierras voorziet je zo nodig van een electrische fiets.

Links
Website Entretierras

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Valencia en Murcia (Oostkust)

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top