La Palma op een e-bike

door Bert Sitters

Een fietstocht in onze winter is ons land niet altijd een goed idee, maar op het eiland La Palma is het dan uitstekend fietsweer. La Palma staat onder de Canarische Eilanden bekend als het groene eiland, door de rijkelijke en veelzijdige vegetatie. Op diverse delen wordt je overduidelijk geconfronteerd met de invloed van de vulkanen, die hun kegels vormden en lava afgezet hebben.
 Er lijkt geen stukje vlak te zijn op dit eiland, maar met de trapondersteuning van een e-bike blijkt dat een fluitje van een cent. Deze keer niet een fietsrondje maar tips voor drie e-bike rondjes op La Palma.

Vulkanen- en wijngaardenroute
Vanuit de hoogte in het dorp Fuencaliente valt onze blik zo in de krater van de vulkaan San Antonio. Het lijk op een wijdgeopende bek die ons dreigt te verzwelgen. We stallen onze fietsen en lopen spectaculair langs de rand van de rand van de krater. Het bezoekerscentrum geeft ons een goed beeld van de ontwikkeling van de vulkaan en de omgeving. Een denderde afdaling volgt tussen het grillige, zwarte gesteente. Na iedere haarspeldbocht krijgen we weer een andere blik op de kolkende oceaan beneden ons. Onderweg passeren we de krater van een andere vulkaan de Teneguía die in 1971 nog vuur en lava uitspoot en het landschap bedekte met een massa van 40 miljoen kubieke meter magma. Zo schijnt de maan eruit te zien.

lees verder op de site verkeersbureausinfo

 

 

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen op de Canarische Eilanden

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top