Fietsen in Catalonie – introductie

Veel mensen kennen Catalonië door de kusten van de Costa Brava en van zijn dynamische hoofdstad Barcelona. In en rond Barcelona woont een groot deel van de Catalaanse bevolking. Verder is Catalonië vooral groen en landelijk. Klimaat, landschap, wegen, bereikbaarheid, cultuur… er is heel veel wat Catalonië tot een topbestemming maakt voor fietsers. Fietsen in Barcelona is al jaren erg populair, Girona is de Europese ontmoetingsplaats van trainende wielerteams en recreatieve fietsers vinden er een mooie combinatie van aangename fietsroutes, cultuur en landschap. Voor mountainbikers ligt er een heel netwerk van wegen en speciale mountainbikecentra

Catalonië wordt van Frankrijk gescheiden door de Pyreneeën, die we behandelen als apart fietsgebied. De regio voelt minder Spaans dan de rest van Spanje. Het heeft meer iets van Frankrijk. Catalonië behoort tot de rijkste streken van Spanje. Naast Catalonië ligt Aragon. Die regio kenmerkt zich door ruige landschappen en mooie, stille dorpjes. Er wonen maar weinig mensen. Aragon heeft fietsers ook het nodige te bieden, maar het is ruiger en de voorzieningen liggen verder uit elkaar.

Fietsen in en rond Barcelona en Girona
Barcelona is een drukke wereldstad. Rond de stad is het slecht fietsen. Het centrum van Barcelona laat zich daarentegen juist prima per fiets verkennen. Er zijn talloze bedrijfjes die fietsen verhuren en tours organiseren.

Tussen Barcelona en de mooie fietsgebieden in andere delen van Catalonie ligt een band van drukke autowegen waar je als fietser gewoon niet moet komen. Die hindernis neem je het beste door een van de prima Cercanías en Regionales (regionale treinen) te nemen. De fiets kun je gratis meenemen.

Het noordelijk gelegen Girona is een heel aantrekkelijke stad met ongeveer 100.000 inwoners. De stad is het centrum geworden van een bloeiende fietscultuur. Voor racefietsers zouden we het gerust de fietshoofdstad van Europa kunnen noemen. Lance Armstrong woonde een deel van het jaar in de stad. Zijn team en een groot aantal andere teams volgden.

 

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Catalonië

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top