Almeria Bike Tours, hartverwarmend in de woestijn

Almeria is de droogste provincie van Spanje. Er zijn delen waar per jaar minder dan 200 mm water regen valt en die dus officieel de benaming ‘woestijn’ verdienen.  Voor fietsers een prima bestemming voor het voorjaar, najaar en de zelfs winter. In februari is het hier al prima fietsen. In dit droge en zonovergoten gebied vonden we een hartverwarmende plek: het Bikestation van Christel (Duits) en Francis (Spaans). Duits, dat wil zeggen: tot in de puntjes geregeld, Spaans wil zeggen: gezellig en warm. Almeria Biketours biedt er alle faciliteiten: fietshuur, logies en routes. Het uitgangspunt is het zogenaamde Bikestation, een sfeervolle Spaanse finca een kilometer of 10 van Almeria-stad. Van hieruit hebben Cristel en Francis een aantal mooie routes uitgezet.

In maart 2015 jl. waren we daar. De finca heeft een gezellige woonkamer met open haardkachel. Niet voor niets, de avonden zijn nog koud in februari. Overdag daarentegen is het 24 graden. Er zijn 4 kamers met gedeelde  sanitaire voorzieningen (douche en toilet). In de toekomst willen ze sanitaire voorzieningen per kamer gaan maken. Het huis is gezellig en sfeervol en perfect voor een groep. Christel zorgt goed voor de fietser:  Goed ontbijt en de lekkerste Spaanse gerechten.  Ze gebruikt daarbij zoveel mogelijk haar eigen groenten, fruit en olijfolie uit eigen tuin. Nog nooit heb ik zulke lekkere paella gegeten!

Francis heeft passie voor zijn vak van mecanicien. De MTB’s zien er perfect uit: zonder een vlekje en goed afgesteld. Je kunt dagtochten maken van 45-75 km per dag en 600-1200 Hm. Prachtige tochten oa. door de Sierra Alhamilla en de woestijn van Tabernas.  Zie ook :  Video Christel in de woestijn van Tabernas

Ook organiseren ze de Sierra Nevada Tour voor ervaren mountainbikers: een tocht van Granada naar Almeria, 6 etappes, 50-80 km per dag.

Een hartverwarmend adres waar vanuit passie en liefde wordt gewerkt voor de klant.

Francis en CristelFrancis en Christel

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Andalusië

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top