Gravel biking in Spanje

Gravel biking is een jonge, maar snel groeiende sport. Fietsleveranciers, onderdelenfabrikanten, organisatoren van fietsevenementen… iedereen heeft het gravelbiken omarmd of is daar druk mee bezig. Zelfs een eerbiedwaardig instituut als de Tour de France kiest ervoor om de renners over het gravel te sturen.

Spanje is een land met oneindige mogelijkheden voor gravelbikers. Het land ligt vol onverharde wegen en paden. Méér dan wel land ook zou ik zeggen, maar hard bewijs heb ik daar niet voor. Niet een kilometer híer en een kilometer dáár, maar stukken waar je door kunt fietsen. De 2.000 kilometer via verde (gravelpaden op oude spoortrajecten) lenen zich trouwens ook prima voor de gravel bike.

Bike Packing
Nog mooier: op de gravel bike onverhard van plaats naar plaats door Spanje. Het weinige dat je aan bagage meeneet zit in tasjes aan je frame en onder je zadel. Het mag van ons trouwns ook gewoon op een dragertje hoor. Hoe dan ook is dit zogenaamde bike packings is leuk en avontuurlijk. En met de moderne navigatie-apps vind je je weg zelfs in de stilste streken van Spanje.

Gravel routes
We zullen de komende tijd op deze pagina werken aan een selectie van gravel bike routes. Dat kunnen routes zijn die je op een dag doet of in meerdere dagen.

De Camino del Cid op de gravel bike
Al Ballut
Gravelbiken rond Girona

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top