Fietsvakantie over de Vias Verdes van de provincie Alicante

Vuelta Vias Verdes – georganiseerd door Casa Camaleon – 8 dagen

Vrijliggende fietspaden dwars door de natuur, in onze streken zijn we niet anders gewend. Maar in Spanje is het verschijnsel nieuw, en heel terecht zijn de Spanjaarden er erg enthousiast over. Hun zogenaamde Vias Verdes (groene wegen) worden aangelegd op in onbruik geraakte spoortrajecten.

Petro Ballemans van fietsreisorganisator Casa Cameleon heeft een fietsreis samengesteld die zoveel mogelijk over de Vias Verdes in de provincie Alicante gaat. Als je aankomt op de luchthaven van Alicante wordt je door Petro ontvangen en kun je meteen aan je eerste etappe beginnen. Na korte tijd bereik je dan de eerste Via Verde, en klim je geleidelijk naar het stadje Castalla, waar Petro zijn guesthouse heeft. Dat je op de Vias Verdes altijd geleidelijk klimt maakt ze toegankelijk voor minder getrainde fietsers. Om van de ene Via Verde naar de andere te komen rijd je ook regelmatig over gewone (rustige) wegen en daar kom je wel wat klimmetjes tegen. Een redelijk basisconditie is in dit heuvelachtige gebied dan ook gewenst. Onderweg slaap je in Bed en Breakfasts en hotels, waar je na je fietsdag (gemiddeld 60 kilometer) je koffer terugvindt bij de receptie. Petro zorgt elke dat dat je bagage van hotel naar hotel wordt vervoerd.

Op dag vijf bereik je kust bij het prettige stadje Denia en pak je nog wat Middellandsezee-sfeer mee voor je op dag acht  weer terug bent bij de luchthaven van Alicante.

Alle informatie over deze korte maar boeiende fietsvakantie over de Vias Verdes van Alicante vind je op de Site van Casa Camaleon 

fietsvakantie via verde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 dddddd

 

 

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Valencia en Murcia (Oostkust)

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top