Fietstours en fietshuur in Barcelona (en veel aparte lampen)

Op bezoek in Barcelona liepen we binnen bij El Ciclo, vlakbij de Ramblas in hartje stad. Meteen voel je dat je hier op een speciale plek bent. De winkel is tegelijk ook reparatiewerkplaats en kunstatelier. De ruimte is warm en gezellig en de mooie Argentijnse muziek maakt de sfeer compleet. Overal hangen lampen die gemaakt zijn van oude fietsonderdelen. Het is allemaal het werk van Ramiro, een Argentijn die fietsen verhuurt en begeleide fietstochten door de stad aanbiedt. Dat kan op een gewone fiets, maar ook op een fiets van Bamboe. Als we in de winkel staan komt er net een groepje Nederlanders terug. Zij hebben onder leiding van een Nederlandstalige gids op de bamboe fietsen de stad verkend.  De fietsen van El Ciclo zijn van betere (Duitse) kwalititeit dan de gemiddelde huurfiets die je overal ziet rondrijden.

Maar  het meest onder de indruk zijn we van de kunstwerken die Ramiro van oude onderdelen maakt. Fietsenmakers in de stad bellen hem als ze weer een bak fietsafval hebben. Kettingen, tandwielen, spaken…. Als wij zo’n ton afval voor ons zouden zien zouden we  alleen maar aan een bestemming op de vuilnisbelt kunnen denken. Maar het zijn de ogen van de kunstenaar ziet er iets in zien en de handen van de kunstenaar die er iets van maken. Zeker de moeite waard om er eens te gaan kijken als je in de buurt bent.

website El Ciclo Barcelona

 

fiets tours Barcelonafiets tours Barceona

 

 

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Catalonië

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top