Fietsroutes, wegennet, en bergen in Catalonië

Catalonië heeft een goed en fijnmazig wegennet. dat voor fietsers zeer geschikt is. In de zeer prettige streek Baix Emporda (provincie Girona) ligt een netwerk van fietsroutes. Hetzelfde geldt voor het stroomgebied van de Segre rivier in de provincie Lleida (Lerida).
In de zomer zijn de wegen in de buurt van de kust behoorlijk druk. vooral aan de Costa Brava. Ondanks het massatoerisme behoort de Costa Brava toch tot de mooiste kusten van Spanje. Ook voor fietsers aantrekkelijk. Aantrekkelijker dan de Costa Dorada (de kust onder Barcelona).

In Catalonië zijn een aantal ‘Vias Verdes’, oude spoortrajecten waarvan fietspaden zijn gemaakt. Er zijn verschillende trajecten bijvoorbeeld tussen Girona, Olot en de Costa Brava of langs de rivier de Ebro. Er zijn mensen die zich met een bus naar het hoogste punt laten brengen en rustig terugpeddelen naar hun uitgangspunt.  www.viasverdes.com

Catalonië (inclusief Pyreneeën) heeft verder 6400 kilometer aan bewegwijzerde mountainbikeroutes. Routes starten vanuit een van de informatiecentra (centro VTT) waar ook toeristische informatie en route-informatie beschikbaar is. De routes liggen door heel Catalonië; in het binnenland, maar ook aan de Costa Brava, in het kustgebied van Barcelona en aan de Costa Dorada (de kust onder Barcelona).

Een prachtig fietsgebied is de Priorat-Montsant in de provincie Tarragona in het zuiden van Catalonie en het hele gebied tot aan de provincies Teruel en Castellón. Behalve fraaie dorpen, en mooie natuur vind je er een keuze aan weggetjes. Sommige behoorlijk pittig, andere bijna vlak, zoals de Via Verde tussen de Ebrodelta, Tortosa en het Matarraña gebied in Teruel.

Reliëf
Wil je al te heftige klimmen vermijden, dan kun je in een flink deel van Catalonië goed uit de voeten. Vooral in de licht glooiende streek Baix Emporda (provincie Girona). De klimmers trekken iets verder het binnenland in voor klimmetjes in het middelgebergte. Echt klimmen doe je in de Pyreneeën (zie daar)

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Catalonië

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top

Meld je aan voor ons gratis online magazine


Inspiratie voor je fiets- en wandelvakantie in Spanje in ons nieuwe online magazine. Lange en korte routes, bekende en onbekende regio’s, de mooiste Vías Verdes, en veel praktische reistips.

Meld je aan en ontvang Fietsen en Wandelen in Spanje drie keer per jaar gratis in je mailbox!