Mooie appartementen in Albarracin (Zuid Aragon)

Voor een echte Spanje-ervaring ga je fietsen in de Sierra de Albarracín in het zuiden van de regio Aragon op de grens met Valencia. Dat is een kleine (30 km) maar heel ruige bergketen met een – vooral in de winter – hard klimaat. Meer een gebied voor de fijnproever dan voor de massa. Het is er prima fietsen zowel voor MTB-ers als voor ‘wegfietsers’. Behalve routes in de Sierra de Albarracín zelf is voor MTB-ers (en recreatieve fietsers) de Vía Verde de Ojos Negros interessant, die op korte afstand van het stadje Albarracín begint. De Vía Verde Ojos Negros is een route langs een tegenwoordig verlaten spoortraject dat van Santa Eulalia tot Sagunto loopt, op 30 km van Valencia. De totale lengte is 180 km. Een van de eigen routes van Fietsen in Spanje volgt deze Via Verde.

In het stadje Albarracin ligt La Casa Grande de Albarracin. In twee historische gebouwen zijn 8 ruime appartementen gebouwd. Een mooi uitgangspunt om het gebied te leren kennen. De Nederlander Wybrand is een van de eigenaren. Hij is zelf een zeer enthousiast fietser en heeft in zijn vrij tijd een groot aantal fietsroutes (weg) ontwikkeld, varierend van 25 tot 200 kilometer. In de buurt zijn moutainbikes (maar geen racefietsen) te huur.

Voor informatie: La Casa Grande del Albarracin

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Midden Spanje

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top