Trainen op Tenerife met Canary Bike Tours

Canary Bike Tours heeft zijn activiteiten gestaakt. 

Wij verwijzen naar Bike Point Tenerife. Informatie over Bike Point vind je HIER

Fietsen in Spanje was in november op Tenerife waar we een aantal bedrijfjes hebben bezocht en een beeld hebben gekregen van Tenerife als fietsbestemming.  Een van de bedrijven die we geselecteerd hebben voor de site is Canary Bike Tours.  De belangrijkste reden is dat de medewerkers zelf fietsliefhebbers pur sang zijn, de huurfietsen nieuw en de service prima.

Trainen TenerfieBij Canary Bike Tours kun je terecht voor een losse huurfiets. Je huurt dan een Pinarello die gemiddeld een half jaar oud is en voorzien van Shimano 105, Ultegra of Ultegra Di2 (electrisch schakelen). Je kunt ook begeleid of in een groepje trainen. Ik (Hans) ben een dag met hen op stap geweest.Het werd een topdag en heb daarvan erg genoten. Ik deed met manager Unai Yus een beklimming op het schiereiland Anaga, niet ver van de hoofdstad Santa Cruz. Unai is een Baskische oud prof en voormalig Spaans kampioen veldrijden. Tijdens de beklimming reed hij op 30% en ik op 85%, maar die indruk gaf Unai helemaal niet Hij gaf het gevoel dat we als gelijkwaardigen naar boven reden. Kort voor de top stelde hij voor om de prijzen te verdelen: ik de etappe, hij het klassement. Het blijft een renner hè.

In het voorjaar was een cameraploeg van Go Cycling op Tenerife. Zij maakte een reportage waarin Unai Yus als gids te zien is. Unai is een oud-prof en de manager van Canary Bike Tours (hoewel hij liever de hele dag op de fiets zit). Het filmpje zie je HIER.

 

 

fietsen Tenerife

Nieuwe Pinarello’sfietsen tenerife

Unai in zijn jaren als prof. Hier in het Bos van Wallers tijdens Parijs-Roubaix

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen op de Canarische Eilanden


Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top