Fietsen in Spanje – Introductie

Fietsen langs de kust en het binnenland
De kusten en de randen van Spanje zijn het meest geliefd bij fietsers uit het noorden van Europa. Het grote lege binnenland van Spanje kent prachtige stukken natuur en indrukwekkende steden, maar is duidelijk minder in trek dan Noord-Spanje, de Pyreneeën, Catalonië, de Oostkust, Andalusië, Mallorca (Balearen) en de Canarische Eilanden. Daar vinden we ook de meeste reisorganisaties, fietsverhuurders, fietshotels, fietsroutes e.d.

In het uitgestrekte binnenland van Spanje kun je uren rijden zonder veel tegen te komen. Kom je na die leegte aan in een van de grotere dorpen en stadjes, dan bruist het plotseling weer van het leven (nou ja, behalve tijdens de siësta dan). Spanje is in talrijke opzichten een modern Europees land geworden, maar heeft toch een duidelijk eigen gezicht behouden. Spanje is mooi groot, ruig en avontuurlijk. Het is geweldig om er op je fiets doorheen te trekken, zeker in de wetenschap dat je het einde van je tocht viert met tapas, gezelligheid en een goed glas wijn.

De Spaanse regio’s

 

923px-Comunidades_autónomas_de_España.svg

De Spaanse regio’s. Iedere onafhankelijke regio bestaat weer uit meerdere provincies

Bergen
Spanje is bergachtig. Het land kent ook wat vlakke gebieden, maar veel fietsers zullen toch regelmatig een klim voor de kiezen krijgen. Een sportieve uitdaging voor racefietsers, mountainbikers en avontuurlijke vakantiefietsers. Degenen met een meer toeristische inslag kiezen hun fietsgebied zorgvuldig, of maken gebruik van een elektrische fiets.

Wegen
De infrastructuur in Spanje is van uitzonderlijke kwaliteit. Met Europees geld veranderden boemellijntjes in hogesnelheidslijnen, werden
overal snelwegen aangelegd en lokale wegen van nieuw asfalt voorzien. Als je ziet dat op al die prachtige wegen soms maar een paar auto’s per dag rijden, kun je je afvragen of ze zelfs niet een beetje zijn doorgeschoten.

fietsen in spanje

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Spanje


Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top