Fietsen in de Spaanse Pyreneeën met Chill Outdoor

Judith en Jochum kozen het Pyreneeëndorpje Perrarua (provincie Huesca) als basis voor hun bedrijf Chill Oudoor. Ze bieden een breed pakket activiteiten, waaronder wielrennen en mountainbiken. Je kunt individueel of begeleid op pad, en de Pyreneeëncols of juist de vlakkere uitlopers van de Pyreneeën verkennen.

Chill Outdoor beschikt over een vijftal sfeervolle accommodaties en een gezellig centraal gelegen Chill-Outdoor Café met terras, tapas en koud tapbier. Judith en Jochum serveren ’s avonds een uitstekend driegangen diner op Spaanse wijze en er staat elke ochtend een riant ontbijtbuffet klaar.

Fietsen Pyreneeen

Voor de MTB-ers zijn er tientallen routes beschikbaar, waarvan een deel met start/finish in Perarrua en een deel op korte afstand, waaronder de twee beroemde Enduro-gebieden Puro Pirineo en Zona Zero. Het merendeel van de routes is tussen de 15 en 65 km. En uiteraard vrijwel volledig over onverharde paden en single tracks. Neem je niet je eigen MTB mee? Dan huur je bij Chill Outdoor uitstekend materiaal (KTM, XT afgemonteerd, 27,5” en 29” velgen, evt. ook full-suspension) . Ook beschikken ze over E-MTB’s met Bosch-accu.

Ook voor de racefietsers biedt dit gedeelte van de Pyreneeën uitstekende mogelijkheden.  Strak, EU-gesubsidieerd asfalt, vrijwel geen verkeer, droog, veel zonuren en uiteraard veel verschillende routes. Omdat Chill Outdoor in de uitlopers van de Pyreneeën zit, kun je zowel relaxed glooiende routes fietsen als taaie beklimmingen met cols tot 1900 meter hoogte (waaronder een voormalige klimtijdrit uit de Vuelta). De meeste routes zijn tussen de 70 en 130 km. per dag, maar de routes zijn op verzoek ook in te korten of juist te combineren. Een racefiets huren is mogelijk, maar hou er rekening mee dat het aantal fietsen met ‘Hollandse maten’ beperkt is. Eigen materiaal meenemen is dus aan te bevelen

Er  is altijd een Nederlandstalige gastheer aanwezig die je alles over het gebied en de aanwezige routes kan vertellen en ook van alle routes de gpx-tracks beschikbaar heeft.

Voor meer informatie: stel je vraag in het reactieblok hieronder:

 

 

fietsen pyreneeen

 

SAMSUNG

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in de Pyreneeën


Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top