Fietsen op de Canarische Eilanden – Introductie

De Canarische Eilanden is een eilandengroep op 2 uur vliegen van het Spaanse vasteland en vier tot vijf uur vanuit Nederland en België. De eilanden zijn in feite niet meer dan vulkanen die hun hoofd net boven het water van de Atlantische Oceaan hebben weten te houden. Daaraan danken we wel dat we zomaar midden in de winter een week of twee naar de lente kunnen vliegen.
We lezen veel enthousiaste stukken over fietsen op de Canarische Eilanden, maar toch vooral van mensen die van mountainbiken en klimtochten op de racefiets houden. De eilanden met de beste fietsmogelijkheden zijn Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote. Lanzarote is vlakker dan de andere eilanden en daarom ook een bestemming voor recreatieve fietsers. Op alle eilanden zijn de wegen over het algemeen prima, maar er zijn ook nog bergwegen die het met minder asfalt moeten stellen.
Mountainbiken op de Canarische Eilanden is door het unieke landschap en de bijzondere ondergrond een heel aparte ervaring, maar nog door weinig Nederlanders en Belgen ontdekt.

Hoogste punt van de 8 eilanden
Tenerife 3.718m (Teide)
La Palma 2.426m (Roque de los Muchachos)
Gran Canaria 1.956m (Moro de la Agujereada)
El Hierro 1.501 (Pico de Malpaso)
Gomera 1.487m (Alto de Garajonay)
Fuerteventura 807m (Pico de la Zarza)
Lanzarote 670m (Peñas del Chache)
La Graciosa 266m (Agujas Grandes).

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen op de Canarische Eilanden

Selecteer een optie

1 reactie

  1. Ans Fischer op

    Heb een vraag; is er ook (misschien plaatselijk) normaal te fietsen met e-bike voor ons, 2 geroutineerde ouderen en welk eiland is daarvoor dan het meest geschikt?
    Alvast bedankt!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top