Sfeervol hotel voor paar een dagen fietsen in Navarra

Navarra is voor Nederlanders en Belgen een onontdekt fietsgebied
De regio Navarra is een van de onontdekte pareltjes van Spanje. Voor een zo kleine deelregio kent het een bijzonder rijke landschappelijke variatie. In het noorden vind je de groene weiden en de hoge bergen van de Pyreneeen terwijl het zuiden juist vlak en droog is, met zelfs een heuse woestijn (de Bardenas Reales). Tussen die twee uitersten ligt het aantrekkelijke middendeel van Navarra. Een typisch Spaans Landschap, groen in het voorjaar, goudbruin in het najaar. Het is uitgestrekt en glooiend en is doorkruist met heuvel- en bergruggen. En overal vind je kleine, sfeervolle dorpjes. In een daarvan heeft de sympathieke Spanjaard Iosu een mooie turismo rural opgezet. Van het historische gebouw dat hij een aantal jaren als bouwval kocht heeft hij met eigen handen een hotel gemaakt dat nog de sfeer van vroeger heeft, maar van alle gemakken is voorzien.

Routes in Navarra
We fietsten van hier naar het historische stadje Estella een van de hoogtepunten van Navarra. Op geringe afstand ligt een mooie Via Verde (de Vasca-Navarra, je leest er meer over elders op deze site) en ook de Rioja ligt op zeer korte afstand. Ook de route van de Camino de Santiago ligt vlakbij (Etappe Estella-Logrono).

Op de racefiets kun je je hier ook goed uitleven. Veel rustige wegen met hier en daar een klimmetje. Voor mountainbikers werkt de regio aan een nieuw routewerk, maar die is nog niet klaar voor publicatie.

Hostal rural Ioar is een mooi uitgangspunt voor een paar mooie fietsdagen in Navarra. Op het ontbijt (veel is zelfgemaakt) kun je een halve dag fietsen. Na afloop kun je je fiets stallen in de hal.

Klik hier voor een mooi filmpje van de omgeving van het hostal.

Voor meer informatie ga je naar de site van Ioar.

Of kijk op Tripadvisor voor beoordelingen.

 

fietsen navarra

Eigenaar Iosu maakt er wat gezelligs van

navarra fietsen

navarra fietsen

Op weg naar Sorlada (het dorp van Hostal Ioar)

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Midden Spanje

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top