Fietsen langs het Kanaal van Castillie

Kunnen Spanjaarden kanalen bouwen dan?
Wij Nederlanders en Belgen zijn echte kanalenbouwers. Ons vlakke land en de aanwezigheid van veel water maakt de aanleg van zo’n kanaal niet al te moeilijk. Stuur voldoende mannen met scheppen op pad, bouw hier en daar een sluisje om wat hoogte te overwinnen, zet er wat bomen er langs en klaar. Wonderlijk genoeg hebben de Spanjaarden ook geprobeerd om kanalen te maken. De bekendste is het Kanaal van Castillie, dat de uitgestrekte graanlanden van oud-Castillie moest verbinden met de zee in het noorden. Maar de zee werd nooit bereikt. De Spanjaarden deden zo lang over de bouw dat de uitvinding van de stoomtrein het kanaal overbodig maakt. Het kanaal, dat zich vanaf het noorden in twee takken splitst, ligt er nog. Vrachtschepen zie je er niet meer,  fietsers en wandelaars wel.

Fietsen langs het Canal de Castilla
Van de 400 kilometer kanaal die beoogd was werden er uiteindelijk 207 gerealiseerd. Op de oever ligt een pad waar je (goed) kunt fietsen als je over een fiets met niet al te dunne bandjes beschikt. Een MTB is ideaal. Er is zelfs een MTB-evenement. 150 kilometer fietsen langs het kanaal. Op één dag! http://www.desafiocanaldecastilla.com/

Canal de Castilla

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Midden Spanje

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top