Fietsen in Zaragoza

Zargoza is een mooie, gezellige stad en een van de beste fietssteden van Spanje…

  • Mooie en rustige fietspaden
  • Ook voor wat langere tochten buiten de stad
  • Haal bij het VVV of bij La Cicleria een kaart met alle fietspaden
  • Je kunt een fiets huren of begeleide fietsexcursies doen

Zaragoza, hoofdstad van de autonome regio Aragon, ligt op een kruispunt van wegen aan de rivier de Ebro. Spanjaarden vinden de stad ‘heel centraal gelegen’ zo halverwege Madrid en Barcelona, maar voor  Nederlanders en Belgen ligt het een beetje buiten de traditionele verkeersroutes.

Zaragoza is een mooie,  levendige en gezellige stad. De stad is in de aanloop naar de Wereldtentoonstelling van 2008 helemaal opgeknapt en bij die gelegenheid is ook het wegennet  op de schop gegaan. Niet geheel tot genoegen van de automobilisten kreeg de fiets alle ruimte en werd een uitgebreid netwerk van fietspaden aangelegd.

Het autoverkeer heeft ruimte ingeleverd ten gunste van de fiets

De enorme kathedraal met daarin het piepkleine Mariabeeldje El Pilar heeft een grote aantrekkingskracht op Christenen uit de hele wereld. Maar ook zonder religieus motief kun je je in Zaragoza uitstekend vermaken. De oude gebouwen, het groen langs de rivier en in de parken, de Tubowijk met fantastische kroegen en tapasbars, het enorme en gezellige plein, de musea.

Het centrum van de stad is lekker overzichtelijk en compact. Je zou niet zeggen dat Zaragaoza de op 3 na grootste stad van Spanje is. De fietspaden liggen door de hele stad. Leuk is het om langs de Ebro te fietsen, zowel aan de noord als aan de zuidkant.

Het grootste plein van Spanje met de El Pilar Basiliek

La Cicleria
Niet ver van La Seo (de mooiste kerk van de stad) midden in het centrum van Zaragoza ligt La Cicleria.  La Cicleria is een fietsverhuurder, een fietsreparatieplaats, een fietscafe en nog veel meer tegelijk. Wij stalden er onze fietsen en dat vonden ze prima. Het collectief dat la Cicleria runt probeert de fiets en het fietsen in Zaragoza de plek te geven die ze verdient.

Heb je zin om in Zaragoza een paar uurtjes te fietsen, loop dan bij la Cicleria binnen en huur een stadsfiets. Voor nog geen tientje kun je 5 uur fietsen. Vraag meteen naar de fietskaart van de stad met daarop alle fietspaden en een aantal routes.  Klik hier voor de website van La Cicleria.

Je kunt ook een fietsexcursie doen met het vertrouwde Bajabikes, dat fietstours in alle steden van Spanje (en daarbuiten) aanbiedt. Voor meer informatie:  https://www.bajabikes.eu/nl/zaragoza-fietstour-de-highlights/?bb=FIS

Elektrische fietsen in Zaragaza huur je bij het bedrijfje Ebrobizi

Meer informatie over fietsen in Aragon vind je hier: https://www.fietseninspanje.nl/fietsen-in-aragon

 

De werkplaats van La Cicleria

Het gezellige fietscafe

 

 

 

 

 

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Midden Spanje

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top