Mar de Pulpi: luxe (en toch niet duur) sportcomplex in Almeria

Fietsen in de zon door het droogste deel van Spanje
Een luxe appartementencomplex met een groot aantal van voorzieningen voor sporters, waar je je als fietser optimaal  kunt voorbereiden op een nieuw fietsseizoen. We kennen het concept van Lanzarote en Fuerteventura. Maar ook op het vasteland van Spanje kent zo’n centrum. Het ligt aan de kust van Almeria, het droogste en zonnigste stukje van Spanje.

In tegenstelling tot veel andere kustbebouwing is sport- en gezondheidscentrum Mar de Pulpi  mooi gebouwd. Het complex is nieuw en modern, ligt direct aan zee en is een stadje op zichzelf met alles voorzieningen die je je kunt bedenken. Een winkelcentrum,  restaurants en een een keur aan sportvoorzieningen zoals zwembaden, een sportschool, een atletiekbaan en tennisbanen. Voor fietsers ligt een groot aantal routes klaar, van 50 tot 130 kilometer, die je door het mooie, woestijnachtig achterland voeren. Mar de Pulpi heeft ook een uitgebreid activiteiten- en trainingsprogramma waar je aan kunt meedoen. Goede huurfietsen zijn beschikbaar.

Er zijn verschillende soorten appartementen, van 1-persoons tot 4-persoons. Ze zijn volledig uitgerust – inclusief keuken. Fietsen in Spanje zegt bijna nooit of iets duur of goedkoop is – dat moet iedereen zelf maar uitmaken – maar we vonden de prijzen bij Mar de Pulpi zeer beschieden. Minder dan dertig euro per nacht is mogelijk. Als je vol-pension wilt wordt het natuurlijk wat duurder, maar de 300 dagen zon per jaar blijven gratis. Als we tijd hadden zouden we hier ieder winter gaan fietsen in de zon.

Mar de Pulpi ligt naast het stadje San Juan de los Terreros. Je komt er door te vliegen op Almeria (1 uur), Murcia (1 uur) of Alicante (2 uur)

Voor meer informatie: https://www.mardepulpi.es/en/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Andalusië

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top